Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 13:07

Επιστολή: Εγκατάλειψη δημοτικών διαμερισμάτων από το δήμαρχο Καλαμάτας

Απέραντες εικόνες αδιαφορίας, ντροπής, εγκατάλειψης και παρακμής αποτυπώνουν όσοι επισκέπτονται το Δημοτικό Κέντρο Ιππασίας και τις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο) της κοινότητας Πλατέος που υπάγεται στον ευρύτερο Δήμο Καλαμάτας.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος μαζί με το Δ.Σ. του προέβη στο παρελθόν στην αγορά ενός οικοπέδου στο Πλατύ έναντι ενός σεβαστού ποσού, περίπου εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ, δημοσίου χρήματος, με σκοπό να το μετατρέψει σε χώρο έκθεσης αλόγων και ιππασίας που θα έφερνε μελλοντική ανάπτυξη στην περιοχή, χωρίς βέβαια ο ίδιος να πιστεύει τότε στην υλοποίηση τέτοιας προοπτικής!

Μέχρι σήμερα, πράγματι, δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια αξιοποίησης του οικοπέδου εκ μέρους του δημάρχου, με αποτέλεσμα ο χώρος να θυμίζει μάλλον μια απροσπέλαστη άγρια ζούγκλα παρά μια φιλόξενη και προσιτή τοποθεσία, κατάλληλη για τη διεξαγωγή ιππικών εκθέσεων και άλλων αναπτυξιακών εκδηλώσεων.

Τώρα, όσον αφορά το γήπεδο Πλατέος, ο ανεκδιήγητος δήμαρχος αρνείται με πείσμα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια βελτίωσής του.

Ετσι, λόγω έλλειψης χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, η τοπική ομάδα, Ατρόμητος Πλατύ, είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιεί τις εντός έδρας αγωνιστικές υποχρεώσεις της σε διάφορες σύγχρονες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν άλλα γειτονικά χωριά.

Αυτός ο αρνητικός, απαράδεκτος και άδικος διακανονισμός της ιστορικής ομάδας του Ατρόμητου με άλλους συλλόγους, όπως είναι εύλογο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και μέγιστη ταλαιπωρία στη μετακίνηση όλης της ομάδας σε ξένο γήπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, η ομάδα, συνήθως, έχει μειωμένη απόδοση εντός του γηπέδου, στερείται της απαραίτητης υποστήριξης των οπαδών της και, γενικά, ο Σύλλογος Πλατέος είναι υποχρεωμένος να καλύπτει επιπλέον περιττές δαπάνες πέραν του προϋπολογισμού του.

Δυστυχώς, η αλαζονεία, φιλαυτία, αυτοπροβολή και ιδιοτέλεια του νυν δημάρχου δεν του επιτρέπουν να εντοπίζει, αντιμετωπίζει και, τέλος, να επιλύει τα πολλαπλά προβλήματα του δήμου.

Αντίθετα, επιδίδεται και περιορίζεται σε αντιπαραγωγικά και δαπανηρά έργα "βιτρίνας" άνευ ουσίας, ξοδεύοντας ανεξέλεγκτα και ανεύθυνα τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος για την εκτέλεση τέτοιων έργων, όπως είναι η κατασκευή και πολλάκις ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας.

Τελειώνοντας, πιστεύω αδιάσειστα ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και πρόοδο στο μέλλον, εάν και μόνο εάν στο αξίωμα του δημάρχου αναρριχηθεί ένας αξιόλογος δημότης που να διαθέτει οξυδέρκεια, όραμα, αλτρουισμό, αντικειμενικότητα, ενθουσιασμό και προθυμία για εκτέλεση έργων ουσίας και ανάπτυξης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, και προσφορά προς όλους τους δημότες Καλαμάτας.

 

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία,

Χρήστος Τουρνάς