Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 10:29

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Αφαίρεση αδειών για πώληση κηπευτικών με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Γράφτηκε από την

 

Με αφαίρεση της θέσης πώλησης αγροτικών προϊόντων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ) θα τιμωρούνται οι παραγωγοί που διαπιστωμένα θα πωλούν κηπευτικά με υπολείμματα φυτοφαρμάκων πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Με αυτή την πρόβλεψη συμπληρώθηκε ο κανονισμός λειτουργίας λαϊκής και δημοτικής αγοράς από τη διοίκηση της ΚΑΚ. Η απόφαση προστίθεται σε μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις της πολιτείας, που προβλέπουν για τους παραβάτες τσουχτερά πρόστιμα και βαριές ποινικές κυρώσεις.

Στη συνέχεια της ίδιας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΑΚ ρυθμίστηκε η οφειλή της εταιρείας “Φάρμα Χριστόπουλου Α.Ε.”  κατά τέτοιο τρόπο ώστε και η Αγορά να εισπράξει τις βεβαιωμένες οφειλές, αλλά και να διευκολυνθεί η ταμειακή ρευστότητα και κατ' επέκταση η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας που έχει μισθώσει τα Βιομηχανικά Σφαγεία.

Τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν επίσης τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια χρώματος διαγράμμισης θέσεων στάθμευσης και κρασπέδων σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας παρουσιάστηκαν και τα δύο σχέδια που θα αποτελούν το λογότυπο της εταιρείας ανάλογα με την περίσταση.

Τέλος από το άλλο Σάββατο θα εφαρμοστεί για τους καταναλωτές το μέτρο της δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης διάρκειας μιάμισης ώρας και στο νότιο τμήμα της Αγοράς (νότιο πάρκινγκ). Το μέτρο ήδη εφαρμόζεται επιτυχώς και στο βόρειο πάρκινγκ.

(φωτογραφία αρχείου)