Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 16:02

Η Ενωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών στον Σκουρλέτη

Η Ενωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών στον Σκουρλέτη

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη είχε η Ενωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος την Τετάρτη στη Βουλή.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά, που εκπρόσωποι του συγκεκριμένου κλάδου συναντήθηκαν και συζήτησαν επίσημα με την ηγεσία του υπουργείου τα προβλήματα του κλάδου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης και πρόεδρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήστος Ρισβάνης.

Η Ενωση Λειτουργών ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των γραφείων τελετών με τη θέσπιση νομικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των γραφείων κηδειών και της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα με διευκρινιστικές ερωτήσεις και σημειώσεις, τονίζοντας ότι για συγκεκριμένα θέματα εμπλέκονται κι άλλα υπουργεία, όπως τα Υγείας, Παιδείας και Μεταφορών. Μάλιστα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται συνάντηση και με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ρισβάνης τόνισε ότι και από τη δική του πλευρά δεσμεύεται για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.