Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 14:39

Στην Λακωνία εξόρμησαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

Γράφτηκε από την
Στην Λακωνία εξόρμησαν οι πεζοπόροι του Ευκλή

Το Φαράγγι της Παναγιάς της Λαγκαδιώτισσας και το Παρόρι Λακωνίας γνώρισαν οι φυσιολάτρες – πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 48 Καλαματιανοί γνώρισαν το εντυπωσιακό Φαράγγι της Λαγκάδας ή Ρέμα της Λαγκαδιώτισσας, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, στο Παρόρι στην γειτονική Λακωνία και περπάτησαν ένα φανταστικό μονοπάτι, με κομμάτια του στην κυριολεξία σκαλισμένα μέσα στα βράχια.

Η ανακοίνωση του Καλαματιανού συλλόγου, την οποία υπογράφει η α’ αντιπρόεδρος και έφορορς δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου, περιγράφει:

“Το τοπίο σε μερικά σημεία θύμιζε έντονα τα Μετέωρα.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά του Φαραγγιού και την ευεργετική επίδραση της ίδιας της πεζοπορίας, τα κυριότερα θέλγητρα της συγκεκριμένης διαδρομής είναι τα Σπηλαιομονάστηρα και τα πολλά Ξωκλήσια, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Στην διαδρομή θαύμασαν την μοναδική Σπηλαιοεκκλησιά της Παναγίας της Λαγκαδιώτισσας, ένα κτίσμα του 12ου αιώνα.

Εδώ λειτουργήθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος όταν ξεκίνησε για το ιστορικό ταξίδι του προς την Κωνσταντινούπολη το 1449, προκειμένου να πάρει δύναμη για το μεγάλο αυτό ταξίδι.

Τέλος απόλαυσαν την δροσιά των τρεχούμενων νερών από τις πολλές κρήνες στην πλατεία του Παρορίου και τους καταπληκτικούς μεζέδες στις ντόπιες ταβέρνες.

Η διοίκηση του Ευκλή ευχαριστεί θερμά τον συντονιστή της συγκεκριμένης διαδρομής κ. Διονύσιο Καλογερόπουλο και όλους τους συμμετέχοντες”.

 

Στη Νεμούτα την Κυριακή

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση από τον ''Ευκλή'' είναι στις 8 Ιουλίου στη Νεμούτα και πιο συγκεκριμένα στο Φαράγγι του Χαρατσαρίου με τους 12 καταρράκτες του.


NEWSLETTER