Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 13:45

Εκθεση της ΕΣΗΕΠΗΝ για το Πατρινό Καρναβάλι

Γράφτηκε από τηνΕγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Ο Σατιρικός Τύπος στο Πατρινό Καρναβάλι» που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, το Μουσείο Τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Η έκθεση είναι ένα οδοιπορικό του Πατρινού Καρναβαλιού μέσα από τον σατιρικό Τύπο αλλοτινών εποχών, όπου γνώρισαν δόξες οι σκωπτικές, περιπαιχτικές, κριτικές και ενίοτε ανατρεπτικές πένες των δημοσιογράφων. Τα εκθέματα αποτελούν ανατυπώσεις εφημερίδων που βρίσκονται –στη φυσική τους μορφή- στο αρχείο του Μουσείου Τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.
Στα εγκαίνια της έκθεσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ηλίας Γρηγόρης, ο β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Σωτήρης Μπρακατσέλος και ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Μιχάλης Βασιλάκης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Απόστολος Βουλδής και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Α.Σ. Θανάσης Μπαμπανέβας.
Η έκθεση θα λειτουργήσει έως 26 Φεβρουαρίου 2012 (Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και 18.00-21.30). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


ΣΤΑ «ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ» ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ συμπεριλήφθηκε στα μέρη που αξίζει να δει ο επισκέπτης της Πάτρας, στο αφιέρωμα που έκανε η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ενόψει του Καρναβαλιού.
Συνεργείο της εφημερίδας ξεναγήθηκε από τη διοίκηση του Μουσείου Τύπου, προβάλλοντας ιδιαίτερα τον πλούτο των εντύπων και των κειμηλίων που διαθέτει ο φορέας μας. Επίσης, στο αφιέρωμα δόθηκε έμφαση στην ψηφιοποίηση σημαντικού μέρους του αρχείου, το οποίο ανέρχεται στις περίπου 303.000 σελίδες και διατίθεται για μελέτη και έρευνα –και- διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Μουσείου Τύπου ( HYPERLINK "http://www.mouseio" www.mouseio HYPERLINK "http://www.mouseiotipou.gr" tipou.gr και  HYPERLINK "http://www.pressmuseum.gr" www.pressmuseum.gr).