Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 15:59

Πολιτική και επιχειρηματική «ανησυχία» για το δρόμο Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Μετά από επίσημες πληροφορίες από το υπουργείο Υποδοµών ο δρόμος Ριζόμυλος - Καλαμάτα είναι ένας κλειστός δρόμος με πολλούς παράδροµους και 11 κυκλικούς κόμβους από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο.

Μόνο αυτό το στοιχείο κάνει το δρόμο από εθνική οδό ένα σοκάκι και πιο δύσβατο από τον ήδη υπάρχοντα. Παρότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους επαγγελµατίες της περιοχής που οδηγούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και η οικονομική καταστροφή της περιοχής είναι δεδομένη.

Η κυβέρνηση λοιπόν ενέταξε την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς περιβαλλοντική µελέτη και χωρίς ουσιαστικές εξασφαλιστικές ως προς τη χρηματοδότηση του έργου αυτού, το οποίο θα µπλοκαριστεί από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι οδηγούνται στον οικονοµικό μαρασμό και στην υποβάθμιση των περιουσιών τους.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης υποστηρίζει ότι ο δήμος βγαίνει κερδισμένος από τις εξελίξεις αυτές. Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο Δήμο Μεσσήνης έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο δήµαρχο Μεσσήνης αλλά και στην κυβέρνηση, που βλέπει το σχέδιο του κλειστού δρόμου στην παλαιά χάραξη να δυσκολεύεται να περάσει. Ο δήμαρχος Μεσσήνης αντί να ασχολείται με την ανάπτυξη του δήμου του θέλει μάλλον τη στασιμότητα και το σκοταδισμό.

Να σκεφτείτε ότι το γεφυράκι στον Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης έχει πάθει μια κατολίσθηση μικρή από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016 και ακόμα δεν έχει επισκευαστεί. Ο δήµος το μόνο που έχει κάνει είναι να κλείσει το δρόμο με κώνους και να βάλει πινακίδα ότι ο δρόμος προς τη θάλασσα είναι κλειστός. Περιμένουμε απάντηση των υπευθύνων του δήμου ή του δημάρχου.

Επίσης ρωτάμε το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη τα εξής: Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι κλειστού τύπου “Νιου Τζέρσεϊ” ή ανοικτός; Ποια είναι η θέση του δημάρχου, τι απαντάει στους επαγγελματίες της περιοχής του, γιατί δεν παίρνει θέση, τι ακριβώς θέλει να κάνει για το δρόμο αυτό; Ή περιμένει το υπουργείο να κατευθύνει τα γεγονότα και αυτός να είναι απαθής χωρίς καμία πρωτοβουλία.

 

Παναγιώτης Μητσέας

Λεωνίδας Σταματελόπουλος