Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 17:42

Ψήφισμα για τον ΕΟΠΥΥ από τους φορείς της Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Στη συνάντηση που είχαν οι παραγωγικοί φορείς στις  15 Φλεβάρη 2012 στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας με θέμα τον ΕΟΠΥΥ, συζήτησαν και ενημερώθηκαν  όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για λεπτομέρειες και αδυναμίες του νέου πρωτοβάθμιου υγειονομικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Τονίστηκε η προσπάθεια απαξίωσης του έλληνα ιατρού, φαρμακοποιού και οδοντίατρου με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας μιας και
Δεν έχει ακόμα ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας των ιατρών σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και τα οικονομικά δεδομένα που προτείνονται δεν μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας. Η συνέπεια αυτής της έλλειψης έχει υπερφορτώσει τους δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, τόσο τα δημόσια νοσοκομεία όσο και τα ιατρεία του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο πολίτης, να εξαντλούνται οι εργαζόμενοι και να απαξιώνεται ο δημόσιος τομέας υγείας.
Τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στην πολιτική για το φάρμακο, και τα οποία δεν έχουν σταματημό, κάνουν μη βιώσιμη πλέον τη λειτουργία των φαρμακείων με επικίνδυνα αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας ασθενείς.
Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς για την οδοντιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ είναι ένα άλλο δείγμα της προχειρότητας και της επιφανειακής αντιμετώπισης της υγείας των πολιτών.
Ακόμα και σήμερα δεν τολμούν να θεσπίσουν μηχανισμούς και κανόνες που θα καθιστούν το σύστημα αδιάβλητο και προστατευμένο από προβλήματα και παθογένειες του χθες.
Αποφασίστηκε να οργανωθεί μια συνάντηση με όλους τους αντίστοιχους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο τη δημιουργία Επιτροπής που θα ελέγχει τις διαδικασίες του ΕΟΠΥΥ.
Οι παραγωγικοί φορείς μαζί με τον ιατροφαρμακευτικό κλάδο ζητούν να προστατεύσουν το νέο υγειονομικό φορέα και ταυτόχρονα να μην επιτρέψουν να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ που να μην πιάνει τόπο.
Θα υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της υγειονομικής περίθαλψης, την πραγματική ελεύθερη επιλογή ιατρού, τα συνταγματικά δικαιώματα των ασθενών εργαζομένων, και θα κινητοποιήσουν την κοινωνία των πολιτών για μια μόνιμη και διαρκή διαδικασία ελέγχου τόσο των ασφαλιστικών εισφορών όσο και των παροχών υγείας.
Συμμετέχοντες  Φορείς
ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΔΕΔΥ  Ν.Τ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


NEWSLETTER