Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 15:12

Η ώρα της αλήθειας για το δρόμο Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η ώρα της αλήθειας για το δρόμο Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Το σχέδιο του "Μορέα" και του υπουργείου για το δρόμο Ριζόμυλος - Καλαμάτα είναι το σχέδιο το οποίο προσπαθεί να κρύψει το υπουργείο Υποδομών αλλά και ο Δήμος Μεσσήνης από τους κατοίκους της περιοχής της Μεσσήνης αλλά και από τους επαγγελματίες.

Το σχέδιο του "Μορέα" και του υπουργείου για το δρόμο Ριζόμυλος - Καλαμάτα είναι δρόμος με στηθαίο στη μέση, με παραδρόμους ακόμα. Θα έχει 11 κυκλικούς κόμβους και παραδρόμους που θα οδηγούν σε αγροτικούς δρόμους. Δηλαδή τετράιχνο δρόμο σε όλο το μήκος με παραδρόμους και αρχή της παράκαμψης της Μεσσήνης από το στρατιωτικό αεροδρόμιο, προβλέπει η μελέτη για τον υφιστάμενο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Η μελέτη αυτή που εκπονεί ο "Μορέας" με την επίβλεψη του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να προσχωρήσει χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις αντιδράσεις των επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής που θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν το έργο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση μέσα από τις αρμόδιες πηγές η μελέτη προβλέπει, αρχή του έργου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας μεταξύ του κόμβου της Διασποράς και της υπερυψωμένης γέφυρας τους τρένου, με δημιουργία καινούργιου δρόμου δυτικά του Αρι. Ο δρόμος θα είναι διπλής κυκλοφορίας (με ένα ρεύμα ως ΛΕΑ) και θα ορθώνει στην ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη στο ύψος της κεραμοποιίας Αναγνωσταρά. Στο σημείο αυτό προβλέπει μικρή μετακίνηση της γραμμής. Θα δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος, ο σημερινός δρόμος θα είναι ρεύμα προ τη Μεσσήνη και το Ριζόμυλο. Για το ρεύμα προς Καλαμάτα θα φτιαχτεί καινούργιος, δείχνει δρόμο νότια της γραμμής.

Η παράκαμψη της Μεσσήνης θα ξεκινάει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο, θα κινείται νότια, θα περνάει τον Πάμισο με νέα μεγάλη γέφυρα και θα κινείται στο νότιο όριο έξω από το ΓΠΣ της Μεσσήνης. Προβλέπεται να καταλήγει και να συναντήσει τον υφιστάμενο δρόμο μετά το Νεφρολογικό Κέντρο Μεσόγειος, δηλαδή βγαίνει εκτός της Μεσσήνης και οι επαγγελματίες της Μεσσήνης θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, γιατί γίνεται η παράκαμψη.

Ο δρόμος συνεχίζεται κλειστός τύπου «Νιου Τζέρσει» προς Ανάληψη, προβλέπεται κυκλικός κόμβος μεγάλος, εκ των οποίων ένας για Μάδενα, ένας για Δρακονέρι, ένας για τη διασταύρωση Δέλτα στη διασταύρωση προς το ξενοδοχείο «Σίας». Η διασταύρωση αυτή θα καταλήγει νότια στη διασταύρωση του Ριζόμυλου.

Επίσης στον ποταμό Ανάληψης «Μουρτιά» θα υπάρχει υπερυψωμένη γέφυρα 18 έως 22 μέτρων, επίσης ο δρόμος είναι κλειστός με παραδρόμους και τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Αυτό το δρόμο προτιμάει να δημιουργήσει το υπουργείο Υποδομών μαζί με την κυβέρνηση η οποία θέλει να ξεκινήσει το έργο το συντομότερο.

Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της την αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής και από τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τις ενέργειες αυτές που καταστρέφουν οικονομικά και οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους που σίγουρα θα κλείσουν.

Να σκεφτείτε μόνο ότι υπάρχουν εκατό και πλέον επιχειρήσεις από το σταθμό του τρένου στη Μεσσήνη μέχρι το δέλτα στη διασταύρωση στη Βελίκα, οι οποίες σίγουρα θα βάλουν λουκέτο.

Από τη Μεσσήνη έως την Ανάληψη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τον κλειστό δρόμο που θέλει να φτιάξει το υπουργείο.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης δεν έχει πάρει καμία θέση για το θέμα αυτό, κάνει ότι δε γνωρίζει το σχέδιο του υπουργείου ενώ το έχει στο συρτάρι του. Επίσης τον προκαλούμε να απαντήσει για το σχέδιο του δρόμου αυτού μέσω δημοσιεύσεων στην εφημερίδα «Ελευθερία» επανειλημμένως και αυτός κάνει ότι «αλλού βρέχει».

Πρέπει ο δήμαρχος Μεσσήνης να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1) Συμφωνεί με το δρόμο κλειστού τύπου με παραδρόμους και έντεκα κυκλικούς κόμβους;

2) Ποια είναι η θέση του δημάρχου Μεσσήνης;

3) Θέλει να κλείσουν οι επιχειρήσεις στη Μεσσήνη και στη Ανάληψη;

4) Θέλει το συμφέρον του Δήμου Μεσσήνης και των πολιτών ή θέλει τη Μεσσήνη μια σκοταδιστική πόλη.

5) Γιατί δεν φέρνει το σχέδιο του δρόμου στη Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ενημερώνει τους πολίτες τι ακριβώς γίνεται. Περιμένουμε απάντηση από δήμαρχο Μεσσήνης.

Ακόμα περιμένουμε απάντηση και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Μεσσήνης.

Παρακαλούμε θέλουμε απαντήσεις εμείς οι επαγγελματίες του Δήμου Μεσσήνης γιατί αλλιώς θα βάλουμε λουκέτο στις επιχειρήσεις μας, εάν εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης και του δημάρχου Μεσσήνης.

 

Παναγιώτης Μητσέας

Ευάγγελος Σταματελόπουλος

 

 


NEWSLETTER