Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 21:43

Η Καλαμάτα αποχαιρέτησε τον Παναγιώτη Καρατζέα

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα αποχαιρέτησε τον Παναγιώτη Καρατζέα

Τον Παναγιώτη Καρατζέα, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αποχαιρέτησε σήμερα το απόγευμα η μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στην εξόδιο ακολουθία, που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και στην οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, προσήλθε πλήθος κόσμου - μεταξύ των οποίων αυτοδιοικητικοί, κομματικά στελέχη, εκπρόσωποι του οδοντιατρικού και ιατρικού κόσμου καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι.

Στην αγάπη του Π. Καρατζέα για την Καλαμάτα και στον “διαρκή αγώνα του για συνεργασία, συναίνεση, αλληλοσεβασμό” αναφέρθηκε στον επικήδειο που εκφώνησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας παράλληλα και την ανθρώπινη πλευρά του εκλιπόντα προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου:

“Θα μας λείψει η οικειότητα, το χαμόγελο, το χιούμορ και η αισιόδοξη άποψη που εξέφραζες για τη ζωή” σημείωσε ο δήμαρχος, εξαίροντας παράλληλα την επιστημονική αρτιότητα, όπως επίσης την ανιδιοτέλεια και το ήθος του Π. Καρατζέα ως επαγγελματία ιατρού, για να επισημάνει ότι όλες οι πιο πάνω ιδιότητες είχαν προσφέρει στον εκλιπόντα την κοινωνική αναγνώριση και εκτίμηση. Καταλήγοντας, τόνισε την αφοσίωση του Π. Καρατζέα στην οικογένειά του, συλλυπούμενος τη γυναίκα του, τους δύο γιούς του, καθώς και τον αδελφό του.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου επισήμανε τον ανοιχτό και θετικό χαρακτήρα του Π. Καρατζέα, τη συμβολή του στην ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τον οδοντιατρικό κόσμο, όπως και την ιδιότητά του -όπως είπε- “να μεταλαμπαδεύει την ηθική διάσταση, μαζί με την αγάπη και το πάθος για τη δουλειά μας”.

Την εξόδιο ακολουθία και στη συνέχεια, στη διαδρομή προς το νεκροταφείο της Καλαμάτας, παρακολούθησαν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπως επίσης, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος, οι πρώην βουλευτές Μεσσηνίας Πέτρος Κατσιλιέρης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Λευτέρης Παπανικολάου και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης που ήταν και ανιψιός του εκλιπόντος, παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας, εκπρόσωποι του οδοντιατρικού και ιατρικού κόσμου της Καλαμάτας και πολλοί ακόμα άνθρωποι.

Μεταξύ των στεφανιών που εστάλησαν, περιλαμβάνονταν του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά, του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, του προέδρου και των εργαζομένων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, καθώς και των εργαζομένων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER