Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 18:25

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Οι συνδημότες μας διαμαρτύρονται συνεχώς ότι δεν λαμβάνουν τους λογαριασμούς”

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Οι συνδημότες μας διαμαρτύρονται συνεχώς ότι δεν λαμβάνουν τους λογαριασμούς”

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας και τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, που ζητεί την έκπτωση του αναδόχου ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - σχόλιο “για την απόρριψη της εισήγησης της υπηρεσίας, από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, για έκπτωση του αναδόχου ταχυδρομικών υπηρεσιών”: “Με οδηγία της ΕΕ, η ΔΕΥΑ Καλαμάτας εφαρμόζοντας πιστά κι αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχώρησε σε διαγωνισμό για ταχυδρομικές υπηρεσίες. Η εταιρεία που μειοδότησε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Οι συνδημότες μας διαμαρτύρονται συνεχώς ότι δεν λαμβάνουν τους λογαριασμούς. Υπάρχει αναστάτωση. Ενώ ο διευθυντής κ. Μπαζιωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Βεργόπουλος γνωρίζουν το θέμα, αδιαφορούν κι εκθέτουν την υπηρεσία και τους εργαζομένους ,που εισηγούνται έκπτωση του αναδόχου. Με πρόταση που κατέθεσαν στο τελευταίο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, όχι μόνο απέρριψαν την εισήγηση της υπηρεσίας, αλλά προσπαθούν «από το παράθυρο» να δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον ιδιώτη στα αρχεία της ΔΕΥΑΚ.

Καλούμε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσπαθούν «από το παράθυρο» να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, αποδεχόμενοι πρόταση του ιδιώτη να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία της ΔΕΥΑΚ, προσφέροντας υπηρεσίες πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας κι εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ να μην δεχθούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εργασία για την παρακολούθηση των εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Θα στηρίξουμε τους εργαζομένους που προσπαθούν να διαφυλάξουν την υπηρεσία και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, που κατά τα άλλα πάλι με οδηγία της Ε.Ε. θέλουν δήθεν να διαφυλάξουν”.