Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 17:53

Δήλωση Λοβέρδου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 28/02/12, στην οποία συμμετέχει η κα. Γιαννακοπούλου, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδος έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις σχετικά με την μελλοντική προοπτική λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Βεβαιώνω ότι για την Κυπαρισσία και για την Κάρυστο, περίπτωση υποβάθμισης του νοσοκομείου, περίπτωση αφαίρεσης του νοσοκομειακού χαρακτήρα και προσδιορισμού του μόνο από τον δεύτερο χαρακτήρα του που είναι Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει. Τελεία και παύλα».

Μετά την παραπάνω διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, και μεταξύ αυτών και στην κα. Γιαννακοπούλου, η βουλευτής Μεσσηνίας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η αγωνία και η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εισακούστηκε από τον Υπουργό Υγείας, με αποτέλεσμα να δοθεί η παραπάνω επιβεβαίωση από τα πλέον αρμόδια χείλη. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παρέχει σημαντικές υπηρεσίες, εξυπηρετεί τον δυτικό άξονα του νομού Μεσσηνίας και μέρος του νομού Ηλείας. Μετά από τη διαβεβαίωση του Υπουργού, ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Νοσοκομείο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να συνδράμει στο βέλτιστο δυνατό βαθμό στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ