Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 15:42

Χαράτσι σε αγρότες για χρήση γεωτρήσεων με διαμαρτυρίες στην περιοχή των Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Χαράτσι σε αγρότες για χρήση γεωτρήσεων με διαμαρτυρίες στην περιοχή των Φιλιατρών

Διαμαρτύρονται αγρότες και παραγωγοί από την περιοχή των Φιλιατρών που εξυπηρετούνται από τις κρατικές γεωτρήσεις της περιοχής, για την επιβολή "χαρατσιού" όπως το χαρακτηρίζουν, 200 ευρώ, αλλά και για την αύξηση της ωριαίας τιμής.

Στην σχετική τους διαμαρτυρία που απευθύνουν προς την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού και κοινοποιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνουν:

«Είμαστε αγρότες – ελαιοκαλλιεργητές αρδευόμενης ελιάς κορωνέικης. Συνεργαζόμαστε για δεκαετίες με το σύστημα των κρατικών γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού (με την επωνυμία Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού).

Προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία-οικονομία πλούτο και απασχόληση εργατικού δυναμικού, στη δε κεντρική οικονομία της πατρίδας τεράστια έσοδα μέσω της παραγωγής του δυναμικού προϊόντος που ονομάζεται ελαιόλαδο, και όχι μόνο μέσω αυτού.

Δε χρωστάμε ούτε δραχμή-ευρώ στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού. Ο συγκεκριμένος φορέας έχει οικονομικά ελλείμματα τα οποία δε δημιουργήσαμε εμείς. Τα συγκεκριμένα οικονομικά ελλείμματα είναι μάλλον αποτέλεσμα μη χρηστής διοίκησης. Προσπαθεί η ανωτέρω επιτροπή διοίκησης του συστήματος των κρατικών γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού με ένα χαράτσι 200 ευρώ να καλύψει μέρος ή και ολοκληρωτικό το ποσό των ελλειμμάτων που εκείνοι δημιούργησαν.

Διαμαρτυρόμαστε προς κάθε αρμόδια αρχή και ζητάμε να συνεχιστεί η άρδευση των ελαιοπεριβόλων μας χωρίς την επιβολή του ανωτέρου χαρατσιού. Με απόλυτη ευθύνη δηλώνουμε πως αν καταστραφεί η σοδειά μας ελλείψει νερού λόγω μη υδροδότησης από το συγκεκριμένο σύστημα κρατικών γεωτρήσεων, εμείς σε συλλογικό επίπεδο πλέον θα διεκδικήσουμε την εισοδηματική μας απώλεια.

Επίσης ζητάμε να κοινοποιηθεί στην τοπική κοινωνία και κατά συνέπεια σε μας το σκεπτικό επιβολής του χαρατσιού, όπως και το σκεπτικό αύξησης της ωριαίας τιμής σε συνεχές επίπεδο τα τελευταία 2-3 χρόνια».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER