Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 16:48

Οι πεζοπόροι του Ευκλή εξορμούν στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' θα εξορμήσουν στον Ταΰγετο και θα γνωρίσουν το κατηφορικό μονοπάτι από το Τουριστικό Ταϋγέτου έως την Ιερά Μονή Σιδηρόπορτας στο Άνω Καρβέλι.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Ο φίλος του Συλλόγου μας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων ''Η Παναγιά η Σιδηρόπορτα'', Ιωάννης Ίσσαρης μας προσκάλεσε για να μας οδηγήσει και να μας ξεναγήσει στους πρόποδες του όρους Πελενίτσα και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Ο Ίσσαρης αγαπά πολύ τον τόπο του και είναι η 5η φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που μας προσκαλεί, να μας δείξει τις ομορφιές της περιοχής του.

Το μονοπάτι είναι εύκολο κατηφορικό διάρκειας 2:30 περίπου ωρών μαζί με τις στάσεις και είναι για αρχάριους και για οικογένειες με παιδιά. Άλλοτε θα περπατήσουμε στο βουνό, άλλοτε σε αγροτικό, χωμάτινο δρόμο. Θα καταλήξουμε στην πρόσφατα ανακαινισμένη Ιερά Μονή Σιδηρόπορτας με την πλούσια ιστορία της.

Ραντεβού: Στις 8:30 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 4 με 5 μ.μ.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο.

Κόστος λεωφορείου: 8 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 10 ευρώ για τα μη μέλη.

Κρατήσεις θέσεων με την αγορά του εισιτηρίου.

Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων έως Τετάρτη βράδυ 10:00 μ.μ.

Οδηγός : Ιωάννης Ίσσαρης (πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων)

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 ή 6974252234”.