Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 21:43

Ανοιχτή συζήτηση για το Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η επιτροπή πρωτοβουλίας για την ίδρυση Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα καλεί σε ανοικτή συζήτηση το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, επαγγελματίες και επιστήμονες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας.

Προσκαλούμε επαγγελματίες όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων - δηλ. γιατρούς, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους κ.ά. - νομικούς, δημοσιογράφους, μεταφραστές, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εργάτες και τεχνίτες, μηχανικούς πληροφορικής και προγραμματιστές, γραφίστες, εθελοντές για  γραμματειακή υποστήριξη και όσους άλλους μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

 

Η παρουσία όλων και καθενός ξεχωριστά είναι πολύτιμη!

 

Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής κον Αθαν. Βασιλόπουλο για την δωρεάν παραχώρηση του Αμφιθεάτρου.

 

Η επιτροπή πρωτοβουλίας

Δικτύου Ιατρείων

Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Η Ομάδα πρωτοβουλίας εθελοντών για την δημιουργία Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας σας προσκαλεί σε ανοικτή συζήτηση με θέμα την οργάνωση λειτουργίας Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10  Μαρτίου 2012 και ώρα 6:30μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκινά την λειτουργία του σε λίγες μέρες μέσα στην πόλη της Καλαμάτας. Σε ξεχωριστό χώρο μέσα στο κτήριο της Σχολής Νοσοκόμων, στο Παλαιό Νοσοκομείο στην  Αθηνών.

 

Γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε το Ιατρείο Αλληλεγγύης τώρα;

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Η βαθειά οικονομική κρίση,  η ανεργία, το ασφαλιστικό σύστημα που είναι στα όριά του, οι περικοπές στην υγεία, η φτώχεια  και η κοινωνική περιθωριοποίηση δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους  και ασυγκίνητους.

 

Ποιοι στηρίζουν το Δίκτυο:

Το δίκτυο στηρίζουν  εθελοντές  όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων και όλων των κοινωνικών επιστημονικών και επαγγελματικών δυνάμεων. Όλοι οι τοπικοί φορείς στους οποίους απευθυνθήκαμε και όλους όσους προσκαλούμε με αυτή εδώ την δημόσια επίκληση. Εν δυνάμει όλη η Κοινωνία της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας.

 

Σκοπός του Ιατρείου:

Σκοπός του Ιατρείου που θα λειτουργεί αποκλειστικά σε εθελοντική βάση είναι να  σταθεί αλληλέγγυα σε ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες του Νομού μας και να προσφέρει, πέρα από κάθε λογική «φιλανθρωπίας», δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα υγείας σε όσους συντοπίτες μας το έχουν ανάγκη.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν.

 

Χρειαζόμαστε εθελοντές επαγγελματίες όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων,  νομικούς, δημοσιογράφους, μεταφραστές, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εργάτες και τεχνίτες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των χώρων του ιατρείου, μηχανικούς πληροφορικής και προγραμματιστές, γραφίστες, εθελοντές για την γραμματειακή υποστήριξη και ασφαλώς την υλική και ηθική συμπαράσταση των φορέων και των πολιτών.

 

Η συμμετοχή όλων και καθενός ξεχωριστά είναι πολύτιμη!

 

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή και να σταθούμε  όλοι μαζί δίπλα – δίπλα στον αγώνα για την προστασία της κοινωνικής ακεραιότητας.


NEWSLETTER