Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 18:09

Ημερίδα με θέμα την εφεδρεία - εθνοφυλακή

Ημερίδα με θέμα “Εφεδρεία - Εθνοφυλακή από το χθες στο σήμερα και ο ρόλος τους στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον” θα διοργανώσει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου (6:30 μ.μ.) το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και η 77 Μονάδα Επιστράτευσης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακού οπλισμού και ενδυμασιών του Συλλόγου «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» και της παρουσίασης των εκθεμάτων από το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας, σχετικά με το έπος του 1940. Επίσης παρουσίαση μουσικού προγράμματος από τη ΣΜΣ/ΔΙΚΕ (IV ΜΠ),    

παρουσίαση από τον διοικητή της 77 ΜΕ συνταγματάρχη (ΠΖ) Χριστόφορο Μοσχονά για τις δράσεις εφεδρείας - εθνοφυλακής έτους 2017-18, καθώς και τους στόχους που έχουν τεθεί για το τρέχον έτος.

Ακολούθως ομιλίες από τον αναπληρωτή καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Αγγελου Συρίγου με θέμα «Ελλάδα - Κύπρος στα σύνορα της ζώνης της ειρήνης» και τον καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόρη Κωσταρά με θέμα «Η ιστορία της εφεδρείας - εθνοφυλακής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Θα υπάρξει σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μεσσηνίας Βασίλη Γαζούλη.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ).