Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 18:46

Ο Σύλλογος Γυναικών Τριφυλίας για την παιδεία

 «Από την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν εξαιρούνται ούτε η φροντίδα και η αγωγή των παιδιών», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).


Τονίζουν ότι «ευθύνονται για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αγωγής και φροντίδας του παιδιού και κατάλληλων δομών που θα έπρεπε να υλοποιείται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Πρέπει να είναι εξασφαλισμένο δικαίωμα κάθε παιδιού. Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την ομαλή και ολόπλευρη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα και επιστημονικά σε σύγχρονα ασφαλή κτήρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα»
.
Ενώ καλούν όλους τους μαζικούς φορείς του δήμου να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν «αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Εδώ και τώρα δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημιουργία των ανάλογων δομών, νηπιαγωγείων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) και ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ και να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις στο Ειδικό Σχολείο. Νέες προσλήψεις για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων για κοινωνικές παροχές, για νέες κτηριακές υποδομές και εξοπλισμό. Με βάση τον νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, να διατεθεί έκτακτο κονδύλι, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες κτηριακές παρεμβάσεις, να εναρμονίσουν τη λειτουργία τους με τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τον εν λόγω κανονισμό. Να δημιουργηθούν βρεφικά τμήματα σε όλους τους παιδικούς σταθμούς της Τριφυλίας και όχι μόνο στην Κυπαρισσία, όπως είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο».