Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 08:58

Οι νικητές της υποβρύχιας αλιείας (βίντεο)

Με στόχο να διεξάγεται μόνιμα στην Καλαμάτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας (ψαροντούφεκου) και η γιορτή ψαρόσουπας να γίνει θεσμός, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο πάρκο του “Πανελληνίου” η τελετή λήξης με τις απονομές και η συγκεκριμένη γιορτή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας Βαγγέλης Ραγκατάς, αφού δήλωσε ότι πρώτη φορά βλέπει τέτοια στήριξη σε μια διοργάνωση, επεσήμανε πως θα είναι πρόταση στο ερχόμενο Δ.Σ. το πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας να γίνεται στον “Αίολο”, στην Καλαμάτα.

Στη γενική κατάταξη τα αποτελέσματα ήταν:

1) Ο Ιωάννης Σιδέρης, από το Ν.Ο. Πόρτο Χελίου. Ο ίδιος έπιασε και τα περισσότερα ψάρια, 17 συνολικά.

2) Ο Γεράσιμος Καββαδίας, από το Ν.Ο. Κερκύρας, που έπιασε και το μεγαλύτερο ψάρι, έναν ροφό 12,5 κιλά.

3) Ο Νικόλαος Σαραντινός, από το Ηράκλειο Κρήτης.

Στη χθεσινή εκδήλωση με τις απονομές και τη γιορτή ψαρόσουπας παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, που είχε πάει κυρίως για να δοκιμάσει την ψαρόσουπα.

Ομιλίες απηύθυναν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και χαιρετισμούς η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιώργος Κομπότης. Ολοι συνεχάρησαν τον “Αίολο” και ευχήθηκαν η εκδήλωση να έχει συνέχεια.

Τα ψάρια που χρησιμοποιήθηκαν για την ψαρόσουπα, συνολικά 750 μερίδες (μαγειρεύτηκε με δύο τρόπους, τον κλασικό και με τραχανά), ήταν από το διήμερο πρωτάθλημα ψαροντούφεκου και από επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

Η γιορτή ψαρόσουπας ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από το Δημοτικό Ωδείο και τον Σύλλογο “Ξενία”.