Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 08:11

Πρωτοβουλία Πολιτών για Ανοιχτό Πάρκο Σιδηροδρόμων: Αντιδράσεις για την παραχώρηση χώρου στους εφέδρους

Πρωτοβουλία Πολιτών για Ανοιχτό Πάρκο Σιδηροδρόμων: Αντιδράσεις για την παραχώρηση χώρου στους εφέδρους

 

Να ανακληθεί η παραχώρηση του ορόφου στον παλιό σταθμό του Πάρκου Σιδηροδρόμων (ΟΣΕ) της Καλαμάτας, από το δήμο στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας και να δοθεί σε σύλλογο που έχει σχέση με τον πολιτισμό και τη φύση, ζητεί η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Πολιτών για Ανοιχτό Πάρκο ΟΣΕ.

Ζητεί, επίσης, το πάρκο να παραμείνει ανοιχτό και όχι με κάγκελα, κλειστό και αστυνομοκρατούμενο.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η Νάνσυ Κανελλοπούλου μέλος της Πρωτοβουλίας υπενθύμισε τη διαμαρτυρία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην παραχώρηση στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, γιατί ο σύνδεσμος θέλει να αναλάβει καθήκοντα αστυνόμευσης και καταπολέμησης των παράνομων μεταναστών, όπως ανέφερε στην αίτησή του. Ενημέρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο μεθεπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και παρατήρησε πως ο σύνδεσμος δεν προσφέρει καμία υπηρεσία. Επεσήμανε πως το Πάρκο έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον και τον πολιτισμό και ζήτησε ο όροφος να διατεθεί για τον πολιτισμό και για κοινωφελή χρήση.

Η Ν. Κανελλοπούλου είπε ότι “δεν υπάρχει λόγος να στεγαστεί ένας τέτοιος σύνδεσμος. Να μην παραχωρηθεί σε αυτόν το φιλέτο του πάρκου”. Ζήτησε “το πάρκο να είναι ανοιχτό για όλους, καθαρό, λειτουργικό και ανοιχτό. Να τεθούν σε καλύτερο στρατηγικό σχεδιασμό τα ζητήματα του πάρκου και να μην υπάρχουν απαγορεύσεις”. Και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες για το πάρκο.

Ο Γιώργος Κανέλης μέλος της Πρωτοβουλίας, ανέφερε ότι “ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών δεν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δεν ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας”.

Ο Δονάτος Νίκου μέλος της Πρωτοβουλίας έκανε λόγο για προκλητική παραχώρηση, για παραχώρηση δημοσίου χώρου σε νομικό πρόσωπο που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς η πόλη έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες. Παρατήρησε πως “μας αφορούν τα κάγκελα, γιατί από ανοιχτό το πάρκο γίνεται κλειστό και αστυνομοκρατούμενο” και υποστήριξε ότι “η καλύτερη περιφρούρηση για την αποφυγή βανδαλισμών είναι η παρουσία όλου του κόσμου όλες τις ώρες, όχι η στείρα απαγόρευση”. Ανέφερε ότι στο Πεδίο του Αρεως η μεγαλύτερη παραβατικότητα σημειώθηκε όταν μπήκαν τα κάγκελα κι ενημέρωσε πως η παραχώρηση από τον ΟΣΕ στο δήμο ορίζει αποκλειστική πολιτιστική χρήση.

Γ.Σ.