Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 19:44

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης σε εργαζομένους και ανέργους από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας θα παρέχονται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εξειδικευμένοι νομικοί και σύμβουλοι του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα απαντούν δωρεάν, σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων, σχετικά με: α) Το συνταξιοδοτικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων, ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, κ.ά. (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων, κ.λπ.). β) Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κ.λπ. εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου) και γ) Ζητήματα απασχόλησης (προγράμματα απασχόλησης, προγράμματα κατάρτισης, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, βιογραφικό, συνέντευξη κ.λπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στο συντονιστή του έργου στην Πελοπόννησο Αθανάσιο Παπαδολιά (τηλέφωνο 2710 226146), καθώς και στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλέφωνο 27210 90411).