Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 16:03

Κυκλοφόρησε με πλούσια ύλη το περιοδικό “Νέα Ευθύνη”

Γράφτηκε από την
Κυκλοφόρησε με πλούσια ύλη το περιοδικό “Νέα Ευθύνη”

Κυκλοφόρησε το νέο διπλό τεύχος (αρ.40-41) του λογοτεχνικού περιοδικού “Νέα Ευθύνη”, με πλούσια ύλη.

Το τεύχος περιέχει αφιέρωμα στον ποιητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, για τον οποίο γράφουν οι: Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Νίκος Λάζαρης, Γεράσιμος Ρομποτής και Δημήτρης Κοσμόπουλος. Επίσης, στην ύλη του περιλαμβάνονται:

Σελίδες μελετών για τον Ανδρέα Κάλβο, από τους Μιχαήλ Πασχάλη και Λεύκιο Ζαφειρίου. Δύο μελέτες για την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, από τους Κυριάκο Χαραλαμπίδη και Δήμητρα Δημητρίου. Μια μελέτη του Βασίλη Μακρυδήμα για τον κορυφαίο ποιητή Τ.Κ.Παπατσώνη και τη σχέση του με τον Αγγελο Σικελιανό. Διηγήματα του Γιάννη Πατσώνη και του Ιωάννη Τσέγκου.

Το καινούργιο τεύχος της “Νέας Ευθύνης” περιλαμβάνει ακόμη: Δοκίμια του Ζακ Ζυλιάρ, σε μετάφραση Γιώργου Γρηγορίου, και του Σωτήρη Γουνελά. Μελέτη του Μανώλη Στεργιούλη για τον Νίκο Καββαδία. Ποιήματα των: Νίκου Ορφανίδη, Ελσας Κορνέτη, Λάμπη Καψετάκη, Αγγελου Καλογερόπουλου, Αντώνη Σκιαθά και Αντώνη Ν. Παπαβασιλείου.

Επιπλέον, στις 208 σελίδες του φιλοξενούνται μεταφράσεις του Σαιντ-Τζων Περς από τον Γιώργο Βαρθαλίτη, της Νέλλυ Ζακς από τον Θεοδόση Κοντάκη, του Μανουέλ Αλτολαγκίρε από τον Σταμάτη Πολενάκη και της Λαβίνια Γκρίνλοου από τον Πασχάλη Νικολάου.

Συνεντεύξεις παραχωρούν ο Αντώνης Μακρυδημήτρης -μιλώντας για την ποίησή του και την ποιητική τέχνη με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο-, ο νεοελληνιστής εκδότης και μεταφραστής Μισέλ Βόλκοβιτς και ο ζωγράφος Στέφανος Δασκαλάκης, που συνομιλεί με τον ιστορικό τέχνης Γιώργη Μυλωνά για το ζωγραφικό του έργο, που κοσμεί εικαστικά το τεύχος.

Σχόλια, κριτικά σημειώματα και παρεμβάσεις καταθέτουν, τέλος, οι: π.Ανανίας Κουστένης, Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλος, π. Κωνσταντίνος Καλλιανός, Μιχαήλ Πασχάλης, Γιώργος Καστρινάκης, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Κώστας Ασημακόπουλος, Χρήστος Μακρής, Θεοδόσης Πυλαρινός, Καίτη Βλαχογιάννη-Δαγκλή, Δημήτρης Κόκορης, Σταύρος Τσαρμπόπουλος, Κώστας Λάνταβος και Ζωζέτα Μηλιοπούλου.


NEWSLETTER