Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 14:16

Κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας και των άλλων 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας τάσσεται, με απόλυτο τρόπο, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρός της Βασίλης Αλεβιζόπουλος (με καταγωγή από το Χατζή), σε συνέντευξη στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος εκτίμησε ότι τα αεροδρόμια αυτά δεν έχουν δυνατότητα επιβίωσης με ΣΔΙΤ γιατί δεν έχουν μεγάλη κίνηση. Ζήτησε μάλιστα από το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο υπάγονται σήμερα, να τα γυρίσει στο κράτος, να αναλάβει η ΥΠΑ τη διαχείριση και τη λειτουργία τους, και τα περιουσιακά τους στοιχεία να ανήκουν στις Περιφέρειες και τους δήμους.

Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχουν χρήματα από το σπατόσημο για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας, για τον οποίο απαιτούνται 50 εκατ. ευρώ. Ανέφερε επίσης ότι ολόκληρη η Πελοπόννησος έχει χαμηλή κίνηση και υποστήριξε πως με 300.000 επιβάτες το αεροδρόμιο Καλαμάτας απέχει από ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ εξαπέλυσε επίθεση στους Γερμανούς και στη Fraport, κάνοντας λόγο για "κατάσχεση" των αεροδρομίων, για μεγάλη απάτη της παράδοσης των 14 αεροδρομίων της χώρας και για ψευδοεπενδυτή, ενώ υποστήριξε πως οι Γερμανοί δεν έρχονται ως επενδυτές, αλλά ως κατακτητές.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Για τη συνέντευξη του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

“Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ κ. Β. Αλεβιζόπουλος αναφέρθηκε χθές με δηλώσεις του από την Καλαμάτα: Στην χαμηλή τουριστική κίνηση της περιοχής. Στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για ανάπτυξη του αεροδρομίου. Στην αδιαφορία των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό.

Σε ό,τι μας αφορά ως Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, διευκρινίζουμε ότι:

Επίμονα και μετ’ επιτάσεως σε κάθε ευκαιρία αναφερόμαστε στα θέματα των οδικών δικτύων της περιοχής (Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη - Κορώνη) και της βελτίωσης και ανάπτυξης του αεροδρομίου. Εχει γίνει σλόγκαν από εμάς "χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή". Οι δηλώσεις του προέδρου και συμπατριώτη μας κ. Αλεβιζόπουλου αποτελούν ευχάριστη έκπληξη και ενώνουμε τη φωνή μας με την δική του. Καταθέτουμε δημόσια την πρότασή μας για συνεργασία και αλληλεγγύη στην προσπάθεια ανάδειξης του μεγάλου αυτού ζητήματος, με επόμενη κίνηση τον προσδιορισμό ημερίδας στην Καλαμάτα με θέμα "Δεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας" με πρόσκληση και συμμετοχή όλων των θεσμικών παραγόντων και φορέων του τουρισμού για να εκθέσουν τις απόψεις τους».

Γ.Σ.