Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 16:46

Η Γιούλα Παπαδοπούλου σε έκθεση βιντεοτέχνης στη Νέα Υόρκη

Σε έκθεση video art και new media στη Νέα Υόρκη συμμετέχει η εικαστικός Γιούλα Παπαδοπούλου, επιμελήτρια του διεθνούς φεστιβάλ Video Art Μηδέν με έδρα την Καλαμάτα.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στις 13 Δεκεμβρίου στο Made in NY Media Center, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών CYFEST - και η Γιούλα Παπαδοπούλου συμμετέχει με το έργο της «Fall».

Η θεματική της έκθεσης είναι ID (Προσωπική Ταυτότητα). Είναι η πρώτη έκθεση και το επίσημο «άνοιγμα» της φετινής 12ης διοργάνωσης του CYFEST: ενός από τα πιο γνωστά και δυναμικά φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών παγκοσμίως, με έδρα την Αγ. Πετρούπολη.

Στην πρώτη αυτή παρουσίαση στη Νέα Υόρκη, συμμετέχουν καταξιωμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Καναδά, Βέλγιο, και η Γιούλα Παπαδοπούλου από την Ελλάδα.

Τα έργα που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη έκθεση διερευνούν με ποικίλους τρόπους την έννοια της ταυτότητας, τη σύγχρονη δυναμική της και τον προσδιορισμό της μέσα στη συνεχώς διευρυνόμενη και μεταλλασσόμενη παγκόσμια ψηφιακή κουλτούρα.

Το βίντεο της Γιούλας Παπαδοπούλου, με τίτλο «Fall», είναι ένα αλληγορικό πορτρέτο που δημιουργήθηκε με αφορμή την έκθεση «Ενηλικίωση», που παρουσιάστηκε στο Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα την άνοιξη του 2018 (σε επιμέλεια του Νίκου Γιαβρόπουλου) και το οποίο προβλήθηκε, επίσης, τον περασμένο Ιούλιο στο Video Art Μηδέν στην Καλαμάτα.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: http://cyland.org/

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στις «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης», στην ΑΣΚΤ, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία καλύτερης επίδοσης ΙΚΥ.

Εχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα βιντεοτέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Ασχολείται κυρίως με τη βιντεοτέχνη και τις ψηφιακές μορφές τέχνης.

Εχει παρουσιάσει έργα της σε περισσότερες από 50 εκθέσεις και διοργανώσεις βιντεοτέχνης και ψηφιακών τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια του Video Art Μηδέν με πολλές καλλιτεχνικές ομάδες, μουσεία και μεγάλα φεστιβάλ βιντεοτέχνης και νέων μέσων παγκοσμίως.

Ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα.