Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 19:59

Εξόρμηση του Ευκλή στην Καστανέα Δυτικής Μάνη

Γράφτηκε από την

Εξόρμηση του Ευκλή στην Καστανέα Δυτικής Μάνη

Την Καστανέα Δυτικής Μάνης θα γνωρίσουν οι πεζοπόροι του Συλλόγου ''Ευκλής'' και θα πεζοπορήσουν έως το Μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα εξορμήσουν στην Δυτική Μεσσηνιακή Μάνη για να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής και να μπούν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, στολίζοντας κατά την διάρκεια της πεζοπορίας ένα φυσικό έλατο.

Ο στολισμός θα γίνει μόνο με υφασμάτινες κορδέλες και χάρτινα στολίδια.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου, “ο ντόπιος φίλος του συλλόγου Ιωάννης Παπαμικρουλέας μας προσκάλεσε, να μας ξεναγήσει στην γενέτειρά του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Πεζοπορία στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί στο Μοναστήρι του Αγίου Κων/νου και Ελένης.

Γνωριμία με τα απομεινάρια 6 καμινιών στο δρόμο μας, που έβγαζαν οι ντόπιοι το ασβέστι και με το αλώνι του Παυλίδη.

Περιήγηση στην Καστανέα ή Καστάνια Λεύκτρου (Αγιος Πέτρος, Αγιος Νικόλαος)

Επίσκεψη στον ανακαινισμένο Πύργο του Δουράκη.

Επίσκεψη στον ανακαινισμένο Άγιο Στράτηγα προς Σαϊδόνα.

Διαδρομή: Συνολικά, άνοδος και κάθοδος 3:00 ώρες (+/-) μαζί με τις στάσεις, όμως η απίστευτη θέα από την κορυφή θα μας αποζημιώσει !!

Ραντεβού: Στις 8:30 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 5 ή 6 μ.μ.

Μετακίνηση: Με λεωφορείο.

Κόστος λεωφορείου : 7 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 9 ευρώ για τα μη μέλη (φοιτητικό και παιδικό 5 ευρώ).

Κρατήσεις θέσεων με την αγορά του εισιτηρίου.

Αν δεν καταφέρετε, να έρθετε θα επιστρέφονται τα χρήματά σας εκτός από 2 ευρώ, που θα τα κρατά ο Σύλλογος για τις τηλεφωνικές του ανάγκες.

Φαγητό στα δύο μαγαζιά στην πλατεία του χωριού.

Οδηγός ο Ιωάννης Παπαμικρουλέας (μέλος του Ευκλή).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 ή 6974252234”.