Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 13:55

Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας γιόρτασε τον Αγιο Νικόλαο

Γράφτηκε από την
Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας γιόρτασε τον Αγιο Νικόλαο

 

Τον Αγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος γιόρτασε σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με δοξολογία και αρτοκλασία στο ναό του Αγίου Νικολάου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κι έψαλε η χορωδία του ναού Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα ναό.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, σύσσωμο το προσωπικό του Λιμεναρχείου με επικεφαλής το λιμενάρχη Αντώνη Δουμάνη.

Ο λιμενάρχης παρατήρησε ότι δεν υπάρχει γέφυρα πολεμικού ή εμπορικού ελληνικού πλοίου που να μην κοσμείται από την εικόνα του Αγίου Νικολάου και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε στους επικεφαλής και τα μέλη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν υγεία, δύναμη, ευρωστία, κουράγιο και πάνω απ’ όλα να μη χάνουν την ελπίδα και την προσδοκία τους.


NEWSLETTER