Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 19:24

Καλαμάτα: Εκδήλωση για επέκταση ρόλου του φαρμακοποιού

Η επέκταση του ρόλου του φαρμακοποιού και του φαρμακείου στις υπηρεσίες πρόληψης ασθενειών αποτελεί το αντικείμενο της εκδήλωσης που διοργανώνει στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑΝΟΠ.ΠΕ).

Η εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο “Ακτή Ταΰγετος” και θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, θα συνεχιστεί και την Κυριακή στις 11 το πρωί με τη γενική συνέλευση των μελών του Συνεταιρισμού, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η αντίστοιχη συνέλευση του δικτύου “Green Pharmacy”.

Οπως τονίζεται, ειδικότερα -ως προς το θέμα της εκδήλωσης- “μετά τα αποτελέσματα της δράσης του “Αρεταίειου” που αφορούσε την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, με σημαντικά αποτελέσματα όπως εκτιμήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, οι συνεταιρισμένοι φαρμακοποιοί προχωρούν, μέσα από τα φαρμακεία, στην ανίχνευση ατόμων με αδιάγνωστη αρτηριακή υπέρταση ή και κολπική μαρμαρυγή”.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν οι συνεταιρισμένοι φαρμακοποιοί των Νομών Μεσσηνίας, Ηλείας, Λακωνίας και Αρκαδίας, καθώς επίσης και φαρμακευτικές εταιρείες ως χορηγοί, θα παρευρεθεί ακόμα και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμένων Φαρμακοποιών Ελλάδος Σταύρος Μπελώνης.