Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 14:04

Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Σωτήρη Σαξώνη θα βρίσκεται στην Καλαμάτα αύριο Πέμπτη, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, με σκοπό την ενημέρωση των τραπεζοϋπαλλήλων της Μεσσηνίας.

Η ενημέρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στις 7 το βράδυ, θα αφορά τις εξελίξεις στις τράπεζες και στην οικονομία.

Σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ επισημαίνεται πως τα θέματα προς ενημέρωση είναι: Διεκδίκηση της νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (προστασία απασχόλησης - ανάκτηση απωλειών - ψηφιοποίηση εργασιών κ.λπ.). Ενέργειες αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης και των μέτρων, που πλήττουν το εισόδημα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Εξελίξεις στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι “ο κλάδος μας για άλλη μια φορά προσπαθεί να διευρύνει τα οικονομικά και εργασιακά του δικαιώματα, να προστατεύσει την απασχόληση και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον τόσο για την οικονομία όσο και για το τραπεζικό σύστημα. Στον δρόμο για την υπογραφή μιας ικανοποιητικής κλαδικής Σ.Σ.Ε. είναι απαραίτητη η αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου μέσα από διαδικασίες ενημέρωσης και διαλόγου”.