Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 09:07

Καλαμάτα: Οι νικητές του εθνικού διαγωνισμού γευσιγνωστών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, εθνικός διαγωνισμός ομάδων γευσιγνωστών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Οι δύο πρώτες ομάδες ήταν:

1) Νίκος Πολυχρονόπουλος - Γιάννης Αγγελής - Παύλος Παναγιωτόπουλος, με 72 βαθμούς. 2) Λυκούργος Πολυχρονόπουλος - Εφη Ζωντανού - Τάκης Δημητρακόπουλος με 65 βαθμούς. Ακόμα, βεβαιώσεις ότι γίνονται μέλη του καταλόγου International Extra Virgin Olive Oil Savantes πήραν οι γευσιγνώστες Κωνσταντίνος Τσορώνης, Νίκος Πολυχρονόπουλος, Τάκης Δημητρακόπουλος και Ελένη Δεδούση.

Οι δύο πρώτες ομάδες θα συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Ελαιολάδου, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Ισπανία. Τα εισιτήρια για τη μετάβαση των νικητριών ομάδων θα προσφέρει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν γευσιγνώστες και γευσιγνώστριες σε ομάδες των τριών, ενώ εκτός του διαγωνισμού πήραν μέρος γευσιγνώστριες από την Τουρκία και τη Σουηδία. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό International Extra Virgin Olive Oil Savantes.