Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 09:22

Πολεμικό κλίμα στην έναρξη του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα: Κατάληψη του Μεγάρου από το ΠΑΜΕ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

 

Χαμός, με εισβολή και επεισόδια, έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στην τελετή έναρξης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, 800 με 1.000 άτομα που βρέθηκαν στην πόλη, εισέβαλαν στο Μέγαρο, στην κεντρική σκηνή και ακύρωσαν την εκδήλωση. Με την εισβολή επικράτησε πανδαιμόνιο και υπήρξαν προπηλακισμοί με μπουνιές, σπρωξιές και χτυπήματα με ξύλα από τις σημαίες του ΠΑΜΕ.

Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, που μέσω μικροφώνου ζητούσε ψυχραιμία, για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή. Ψυχραιμία μετά την εισβολή και την κατάληψη των διαδηλωτών ζήτησε και το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γιώργος Πέρρος.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού, καθώς στην πορεία που πραγματοποίησαν από το Εργατικό Κέντρο μέχρι εκεί δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη, πέρα από τους τροχονόμους που είχαν διακόψει την κυκλοφορία. Αστυνομικός δεν υπήρχε ούτε στην είσοδο του Μεγάρου και οι λιγοστοί άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι που βρίσκονταν εκεί, δεν πρόλαβαν να κλείσουν τις πόρτες. Ηταν προφανές ότι η απουσία αστυνομικής δύναμης ήταν με άνωθεν κυβερνητική εντολή, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις γνώριζαν για τη συγκέντρωση και την προσπάθεια του ΠΑΜΕ να αποτρέψει τη διεξαγωγή εκδηλώσεων του συνεδρίου, που τα στελέχη του χαρακτηρίζουν νόθο και των εργοδοτών.

Στο εσωτερικό του Μεγάρου Χορού οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που έμειναν μέχρι αργά, φώναζαν συνθήματα κατά της ηγεσίας και του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ειρωνεύονταν τον πρόεδρό της που παρέμενε στη σκηνή και προπηλάκιζαν αντιπροσώπους του συνεδρίου που βρίσκονταν εκεί για την τελετή έναρξης και είχαν διαφορετική άποψη.

Λόγο εκφώνησε η Χριστίνα Καραμπαλίκη, εκπρόσωπος καθαριστριών από τον Πειραιά, εξαπολύοντας επίθεση κατά του συνεδρίου και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μίλησαν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γιάννης Αναγνώστου και ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Γ.Σ.