Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 19:08

Εκδηλώσεις την Κυριακή για Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις την Κυριακή για Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Εκδηλώσεις για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη διοργανώνονται την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου στο Ραμοβούνι, από τον Δήμο Οιχαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 11 το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί στο Ραμοβούνι τρισάγιο μπροστά από τον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Βουλής, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον δήμαρχο Οιχαλίας, καθώς επίσης από εκπρόσωπο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης”, τους προέδρους του Μίλα και του Βασιλικού κι ακόμα από εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλαίων “Το Ραμοβούνι” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικαίων.

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, η ιστορικός Μαρία Λιακάκη θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό, με τίτλο “...εις το 1770, Απριλίου 3, Δευτέρα της Λαμπρής. Η γέννηση του απελευθερωτή της Ελλάδος Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας”. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Οιχαλίας και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια θα αποδοθούν παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μικρή δεξίωση που ο Δήμος Οιχαλίας θα παραθέσει στους επισήμους.


NEWSLETTER