Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 19:31

Εξετάσεις μαστογραφίας στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Εξετάσεις μαστογραφίας στη Μεσσήνη

Κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα διενεργήσει δωρεάν εξετάσεις στη Μεσσήνη, μεθαύριο Κυριακή καθώς και τη Δευτέρα.

Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης, υπενθυμίζοντας ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που στηρίζεται από την ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται την Κυριακή και τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Οι ενδιαφερόμενες για ραντεβού θα πρέπει να καλέσουν στα τηλέφωνα 27223 60150 και 27223 60185 (από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι).

Ο μαστογραφικός έλεγχος απευθύνεται σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών, οι οποίες α) δεν θα πρέπει να έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, β) δεν έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό και γ) δεν είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Στην ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης προστίθεται, τέλος, ότι ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος “δεν προσφέρεται σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά”.


NEWSLETTER