Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 19:04

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

 Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, οργανώνει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας την Τετάρτη 1 Μαΐου, στις 10 το πρωί.

Για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Μεγάλη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνδικάτων Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Επισιτισμού-Τουρισμού του Νομού Μεσσηνίας, και του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας αναφέρει ότι «η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύνθημα "Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά" είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Εξαπολύοντας επίθεση στους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ καταγράφει πως «δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, βρίσκεται οργανωμένα, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία».

Και παρατηρεί ότι «την 1η Μάη πρέπει να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα που εκφράζεται στους χώρους δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού που λένε ότι “κάτι πρέπει να γίνει” σε μία μαζική, μαχητική, ενωτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα».