Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 09:40

Ο Κεχαγιάς μήνυσε Λοβέρδο και Μπέζο

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά του τέως υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, κατέθεσε ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Γιώργος Κεχαγιάς.
Ο Γ. Κεχαγιάς δήλωσε χθες στην «Ε» ότι η μήνυση αφορά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τέως υπουργός -μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο νοσοκομείο, στα μέσα του περασμένου Απριλίου- με την οποία γνωστοποιούσε ότι ο γιατρός παραπεμπόταν «στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης, για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου».
Ο υπουργός είχε προβεί στην ανακοίνωση επικαλούμενος το πόρισμα μιας ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί σε βάρος του Γ. Κεχαγιά και ενός ελεγκτή γιατρού του ΙΚΑ, κατ’ εντολή της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ). Τότε ο Γ. Κεχαγιάς είχε δηλώσει ότι «στο πόρισμα δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο», κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση του πορίσματος». Μιλώντας χθες στην «Ε», ο γιατρός υποστήριξε επιπλέον ότι υπάρχει παραγραφή της υπόθεσης εδώ και 2 χρόνια, με εντολή -όπως είπε- του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Ο Γ. Κεχαγιάς πρόσθεσε ότι εναντίον του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Μπέζου στρέφεται νομικά καθώς ανέμενε εκ μέρους του διάψευση, ως προς το πόρισμα που επικαλέστηκε ο υπουργός για να εκδώσει την πιο πάνω ανακοίνωση.
Β.Γ.Μ.