Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 08:30

Στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας: Πρωτότυπη έκθεση αφίσας από τον γραφίστα Ντάνυ Κάργα

Γράφτηκε από την
Στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας: Πρωτότυπη έκθεση αφίσας από τον γραφίστα Ντάνυ Κάργα

Μια πρωτότυπη έκθεση αφίσας λειτουργεί ήδη στο γραφείο γραφιστικών τεχνών του Ντάνυ Κάργα στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (πάροδος Alpha Bank)
Πρόκειται για μια μικτή δουλειά από φωτογραφίες και γραφιστική, που αντλεί τη θεματική της από καθημερινές εικόνες που συναντάμε όλοι γύρω μας, αλλά ο γραφίστας Ντάνυ Κάργας τις πάει ...παραπέρα.
"Βλέπω ένα θέμα στο δρόμο και μου κινεί να το φωτογραφίσω. Αυτή την απλή φωτογραφία με την βοήθεια της γραφιστικής την εμπλουτίζω και περνάω το μήνυμα που θέλω. Μιλάμε πάντα για μηνύματα κοινωνικά που τα ζούμε κάθε μέρα και μας είναι γνώριμα" λέει ο Ντάνυ.
Για τον ίδιο, η πιο χαρακτηριστική από τις αφίσες που δημιούργησε γι' αυτή την έκθεση είναι εκείνη που απεικονίζει μια  σπασμένη παιδική κούκλα με το σλόγκαν: "Η αναπηρία είναι παρέκκλιση αλλά δεν είναι και έγκλημα"
Επίσης χαρακτηριστική είναι η αφίσα που μέσα σε μια κονσέρβα από ψάρι έχει τοποθετήσει σβησμένα τσιγάρα ...με την ένδειξη: "Αυτή η γόπα δεν είναι ψάρι". Η αφίσα αυτή δημιουργήθηκε γιατί όπως λέει ο γραφίστας "Εχω βαρεθεί να βλέπω στην παραλία το καλοκαίρι στρώματα από αποτσίγαρα στην άμμο αλλά και στη θάλασσα"
Τέλος, ένας κατεστραμμένος καναπές που δείχνει πόσο κατεστραμένοι είναι
όσοι περνούν τη ζωή σους σε έναν καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση"
Η έκθεση αφίσας παρουσιάζεται στο γραφείο του Ντάνυ Κάργα, καθώς ο ίδιος
πιστεύει ότι ο κάθε καλλιτέχνης αν έχει το δικό του χώρο, καλό είναι να εκθέτει εκεί, κι όχι απαραίτητα για να γνωρίσει το κοινό τον ίδιον ως πρόσωπο, αλλά το χώρο που δραστηριοποιείται.
"Επέλεξα να βάλω τις αφίσες στη βιτρίνα του γραφείου όπου δουλεύω καθημερινά, για να είναι ορατές απ' όλους και τις ώρες που ο χώρος είναι κλειστός. Μπορεί ο άλλος να περάσεις κα΄νοντας τη βόλτα του στο Ιστορικό κέντρο, τρώγοντας ένα σουβλάκι καιπίνοντας μια μπύρα έτσι στο δρόμο και χωρίς να βάλει τα καλά του και καλά να πάει σε μια έκθεση σε γκαλερί"
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 23/6 και πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο Danny kargas | Graphic designer 27210 82283 | 694 37 26 818 www.dk-design.gr info@dk-design.gr http://www.facebook.com/dk.design.graphics .


NEWSLETTER