Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 20:02

Δωρεάν σεμινάριο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Δωρεάν σεμινάριο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Δωρεάν σεμινάριο για ξύλινα πνευστά διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την φλαουτίστα και καθηγήτρια Βίκη Βασιλειάδη.

Στόχος του είναι, μέσα από την εντατική εμβάθυνση στις ερμηνευτικές και τεχνικές απαιτήσεις των μουσικών έργων, να δοθεί κίνητρο και ώθηση για τη γρηγορότερη εξέλιξη των μαθητών ξύλινων πνευστών της πόλης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομαδικές και ατομικές συναντήσεις. Αναλυτικότερα, οι ομαδικές συναντήσεις θα αφορούν ευρύτερα τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σωστή παραγωγή του ήχου: αναπνοή, μάσκα, σωματικά ηχεία, στάση του σώματος ή πιο εξειδικευμένα, θέματα που αφορούν την εκφορά και το χρωματισμό του ήχου (δυναμικές,βιμπράτο, άρθρωση).

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας τα εξής Σαββατοκύριακα: Σάββατο 18 Μαΐου 6-9 μ.μ., Κυριακή 19 Μαΐου 10-2 μ.μ., Σάββατο 25 Μαΐου 6-9 μ.μ., Κυριακή 26 Μαΐου  10-2 μ.μ., Σάββατο 1 Ιουνίου 6-9 μ.μ., Κυριακή 2 Ιουνίου 10-2 μ.μ., Σάββατο 8 Ιουνίου 6-9 μ.μ., Κυριακή 9 Ιουνίου 10-2 μ.μ.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό συμμετεχόντων. Σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης ίσως χρειαστεί να διευρυνθεί. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνουν ακόμη μία συναυλία για φλάουτο και πιάνο από την Βίκη Βασιλειάδη και την Μαρία Παπαπετροπούλου και μία συναυλία των μαθητών. Επίσης, το γνωστικό επίπεδο των συμμετεχόντων καλό είναι να ξεκινάει από την κατωτέρα ή έστω να την πλησιάζει.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στο ΔΩΚ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimodkal@otenet.gr. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως την Τετάρτη 15 Μαΐου, ενώ η έναρξη του σεμιναρίου έχει οριστεί για το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ.


NEWSLETTER