Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 21:51

Ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες από το ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Μάνης

Γράφτηκε από την
Ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες από το ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Μάνης

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης, (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) σε συνεργασία και με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων, διοργάνωσε  στις 2/6/12 στο Πνευματικό Κέντρο του Γυθείου, ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ανεμογεννήτριες καθώς και τη σχεδιαζόμενη κατασκευή αιολικών πάρκων στη Μάνη και τη Λακωνία με θέμα: «Μάνη – Ανεμογεννήτριες – Λακωνία – Β.Α.Π.Ε.»

Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκε τελικά ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) που είχε προσκληθεί, αλλά παρουσιάστηκε το κείμενο που μας έστειλε, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που δέχεται η αιολική ενέργεια και τα πάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι υπόλοιποι ομιλητές που ανέλυσαν τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων ήταν ο κ. Αποστόλης Καλτσής, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, που μίλησε κυρίως για τις επιπτώσεις στην ορνιθοπανίδα, ο κ. Κοττέας Κυριάκος Τοπογράφος-Ιστορικός- μέλος της Ομοσπονδίας Πεζοπορίας και Αναρρίχησης που μίλησε κυρίως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κατά την εγκατάστασή τους και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, ο κ. Πλαγιαννάκος Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυαραβιτών που ανέλυσε τις επιπτώσεις όσον αφορά την ιστορική περιοχή της Μάνης και ο κ. Ψαρράκης μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου " ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"  από τα Βάτικα όπου μας μετέφερε την πλούσια εμπειρία του από την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της Νεάπολης και τις ενέργειες των εκεί συλλόγων προκειμένου να αποφευχθεί .

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από διαφόρους φορείς, μεταξύ των οποίων ήταν οι τοποθετήσεις των κ.κ. Πουλοκέφαλου και Φλώρου εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του κ. Τζεφεράκου εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας του Δ. Αν. Μάνης, του κ. Πετροπουλάκη εκ μέρους των ξενοδόχων Λακωνίας και αρκετών άλλων πολιτευτών, επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, καθώς και ιδιωτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη.

Στο τέλος της εκδήλωσης αποφασίστηκε η δημιουργία Παλλακωνικού Μετώπου κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων όπως έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή μας, στο οποίο θα συμμετέχει και το σωματείο μας με προσωρινό συντονιστή -με τη συνδρομή και των υπολοίπων- τον κ. Δημήτρη Δημητριάδη, Πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.

Η επόμενη συνάντηση σχετικά με το θέμα ορίστηκε για τις 30 Ιουνίου 2012 στα Βάτικα με διοργανωτή τον τοπικό σύλλογο «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ»

 

 

Τηλ. επικοινωνίας: 6939361652, Θαλής Λαδακάκος,

Πρόεδρος Δ.Σ. Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης

(ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο.  Μάνης)

 

 

 

 


NEWSLETTER