Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 09:26

Καλαμάτα: Από σήμερα τα θερινά δρομολόγια του αστικού για Βέργα - Μικρή Μαντίνεια

Καλαμάτα: Από σήμερα τα θερινά δρομολόγια του αστικού για Βέργα - Μικρή Μαντίνεια

Από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινούν τα καλοκαιρινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας στη γραμμή 7, από το “Φιλοξένια” προς Παραλία Βέργας και Μικρή Μαντίνεια.

Τα δρομολόγια θα είναι ανά μία ώρα. Θα ξεκινούν και μισή (8.30, 9.30 10.30 κλπ.) από το “Φιλοξένια”, ενώ από τη Μικρή Μαντίνεια θα αναχωρούν και 10' (8.10, 9.10, 10.10 κλπ.).

Το πρώτο δρομολόγιο της ημέρας θα ξεκινάει από το “Φιλοξένια” στις 7.20 το πρωί, για να εξυπηρετεί εργαζόμενους (στις 7.40 το πρωί, το αντίστοιχο πρώτο από τη Μικρή Μαντίνεια) και στις 10 το βράδυ, το τελευταίο της ημέρας από τη Μικρή Μαντίνεια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η γραμμή 7 θα έχει ανταπόκριση στο “Φιλοξένια” με όλες τις άλλες γραμμές του Αστικού: την 1 (Παραλία - Καλαμάτα), τη 2 (Νοσοκομείο - Ασυλο Ανιάτων) και τις γραμμές προς Λέικα και Κορδία.

Ο επιβάτης θα μπορεί μ’ ένα εισιτήριο (1,20 ευρώ το κανονικό, 1,30 το επιβαρυμένο και 60 λεπτά το μισό), να πάει από τα Λέικα, το Νοσοκομείο και άλλες περιοχές της Καλαμάτας, στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια.

Πέρσι που ήταν η πρώτη καλοκαιρινή περίοδος εφαρμογής της επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας και λειτουργίας της γραμμής 7, η κίνηση πήγε πολύ καλά και η διοίκηση του Αστικού ελπίζει πως και φέτος θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική.

Οσον αφορά τη χειμερινή περίοδο, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Θανάσης Πατικόπουλος μας είπε ότι σε γενικές γραμμές πήγε καλά και παρατήρησε πως και το χειμώνα η Μικρή Μαντίνεια βοήθησε και στήριξε τη γραμμή, όπως και κάτοικοι της Παλιόχωρας, αντίθετα με τη Βέργα που δεν τη στηρίζει.

Γ.Σ.