Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 18:21

Ζητούν σύγχρονο σχολείο για στέγαση Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ζητούν σύγχρονο σχολείο για στέγαση Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμάτας

 

Την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου σχολείου για να στεγάσει το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας διεκδικούν η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Την Πέμπτη 13 του μήνα με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας, στο πρώην Πολυκλαδικό. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διευθυντής και εκπαιδευτικοί του σχολείου, μέλη του προεδρείου της Ενωσης, μέλος του Δ.Σ. του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Καλαμάτας, καθώς και η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και ΕΑ "Η Αγία Σκέπη".

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον διευθυντή του ΕΝΕΕΓΥΛ και από τους εκπαιδευτικούς σε θέματα που αφορούν τη μέχρι τώρα λειτουργία του σχολείου καθώς και σε ζητήματα που αναμένεται να προκύψουν στο μέλλον.

Το σχολείο αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε χώρο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας και από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσουν και δύο τάξεις του Λυκείου, οπότε "θα χρειαστούν καινούργιες αίθουσες για να στεγάσουν τους μαθητές. Πάγιο αίτημα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων είναι να βρεθεί άμεσα χώρος ικανός που να πληροί τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης των παιδιών και να τεθεί σε εφαρμογή η κατασκευή νέου σύγχρονου κτηρίου που θα στεγάζει το ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας", ενημερώνει σχετικά η ανακοίνωση.

Ενα ακόμα ζήτημα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση είναι η ανάγκη στελέχωσης του σχολείου με μόνιμο προσωπικό, που να καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών φοίτησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, όπως νοσηλευτής, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, εργοθεραπευτής κ.λπ. Προσωπικό όμως που έχει ανάγκη σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής προκειμένου να επιτελέσει το έργο του, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον από τη συζήτηση φάνηκε και η ανάγκη τα Ειδικά Σχολεία να ακολουθούν ένα πρόγραμμα φοίτησης επιστημονικά καταρτισμένο για τις ανάγκες των μαθητών τους.


NEWSLETTER