Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 04:51

Ανέτοιμη η Καλαμάτα για την υποδοχή των τουριστών: Χάθηκαν στους δρόμους οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Γράφτηκε από την
Ανέτοιμη η Καλαμάτα για την υποδοχή των τουριστών: Χάθηκαν στους δρόμους οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα γνώρισαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου "Thomson Celebration" που έπιασε χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας. Από τους συνολικά 1.276 επιβάτες, Βρετανούς στην πλειοψηφία τους, μόνο λίγοι πήγαν εκδρομή, με 2 πούλμαν τα οποία είχαν προορισμό το ένα την Αρχαία Μεσσήνη και το άλλο την Πύλο και τη Μεθώνη. Οι υπόλοιποι τουρίστες προτίμησαν να κάνουν βόλτα στην Καλαμάτα, η οποία όμως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ανέτοιμη να τους υποδεχτεί.
Συγκεκριμένα, πολλοί επισκέπτες χάθηκαν στους δρόμους της πόλης καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες να τους καθοδηγούν. Οι περισσότεροι ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα προσπαθώντας να βαδίσουν στα κατειλημμένα πεζοδρόμια. Οσοι κατόρθωσαν να φτάσουν στην κεντρική πλατεία έπαθαν σοκ αντικρίζοντας τους… τσίγκους, και προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί ο χάρτης τους δεν έχει το… σιδερένιο τοίχος. Οι τυχεροί που "ανακάλυψαν" το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας έκαναν τα ψώνια τους στα μαγαζιά, αλλά οι καταστηματάρχες κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι πρέπει να είναι αφού οι περισσότεροι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου χάθηκαν περιπλανώμενοι μάταια στους δρόμους.
Το πλοίο "Thomson Celebration" έδεσε για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο λιμάνι της Καλαμάτας και αναμένεται να επιστρέψει τουλάχιστον μία ακόμα φορά αυτό το καλοκαίρι, στις 18 Ιουλίου.
Τους επισκέπτες, οι οποίοι κινήθηκαν είτε παραλιακά είτε στο κέντρο της πόλης, υποδέχτηκε στην έξοδο του λιμανιού αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της επιτροπής τουριστικής προβολής Πόλα Κούλη, που τους προσέφερε παστέλια και χάρτες της Καλαμάτας.

Κ.Δ.


NEWSLETTER