Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 21:40

Βανδαλισμός σε μνημείο του ΔΣΕ στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την
Βανδαλισμός σε μνημείο του ΔΣΕ στον Ταΰγετο

 

Τον βανδαλισμό στο μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού στον Ταΰγετο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

“Θρασύδειλοι φασίστες βανδάλισαν το μνημείο του ΚΚΕ στο Ταΰγετο, που είναι αφιερωμένο στην 3η Μεραρχία του ΔΣΕ 1946-1949. Έγραψαν με μπογιές, φασιστικά σύμβολα και "Χρυσή Αυγή". Αντίστοιχα όμοιες επιθέσεις δέχτηκαν και μια σειρά άλλα μνημεία του ΚΚΕ στην Πελοπόννησο.

Οι φασίστες κυκλοφορούν στα κρυφά, ως γνήσιες "κότες", και προσπαθούν να καταστρέψουν ότι θυμίζει την ιστορία του εργατικού - λαϊκού - κομμουνιστικού κινήματος.

Αντί να είναι στην φυλακή, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, χύνοντας το ναζιστικό τους δηλητήριο.

Οι φασίστες αντί να τα βάλουν με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ που διεκδικεί την νέα διακυβέρνηση, τα βάζουν με το ΚΚΕ και ειδικά με τα μνημεία του. Άλλη μια απόδειξη ότι ο μόνος εχθρός του είναι το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ. Άλλη μια απόδειξη του ότι είναι μια καραμπινάτη συστημική δύναμη, που λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του συστήματος.

Σε αυτές τις εκλογές ο λαός πρέπει να τους στείλει στον αγύριστο, να τους πετάξει εκτός βουλής, να ξεβρομίσει ο τόπος.

Η μόνη απάντηση είναι ισχυρό ΚΚΕ, την μόνη δύναμη που τους ενοχλεί, την μόνη δύναμη που φοβούνται”.

(Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερο βανδαλισμό στο ίδιο μνημείο)

 


NEWSLETTER