Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 15:58

Χωρίς Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων τα Φιλιατρά

Χωρίς Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων έχουν μείνει τα Φιλιατρά εδώ και ένα μήνα περίπου, με τους κατοίκους της περιοχής να υποβάλονται σε μια ακόμη ταλαιπωρία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών. Αιτία η μετακίνηση του μοναδικού υπαλλήλου που εργαζόταν σε αυτό.

Μάλιστα για το λόγο αυτό προχθές ο πρόεδρος του συλλόγου Διονύσιος Παπαγεωργίου είχε συνάντηση με την προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η μετακίνηση του υπαλλήλου είναι προσωρινή.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών τονίζεται: «Από τις 15/6/19 το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που λειτουργούσε στα Φιλιατρά με έναν υπάλληλο, έχει σταματήσει τη λειτουργία «επ’ αόριστον» όπως δηλώνει η σχετική ανακοίνωση, η οποία είναι αναρτημένη στην πόρτα του γραφείου.

Μετά από συνάντηση του προέδρου του ΕΣΦ με την προϊσταμένη ΔΟΥ Καλαμάτας κ. Ευγενία Κούβελα, μας ενημέρωσε ότι ο υπάλληλος του γραφείου Φιλιατρών μεταφέρθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού στο εν λόγω τμήμα. Να αναφερθεί ότι στις γειτονικές πόλεις τα συγκεκριμένα γραφεία απασχολούν 2 έως 3 άτομα (Κυπαρισσία, Γαργαλιάνοι, Πύλος).

Οι κάτοικοι των Φιλιατρών για άλλη μια φορά έρχονται αντιμέτωποι με ένα ενδεχόμενο κλείσιμο μίας ακόμη υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως τους μήνες αυτούς ολοκληρώνονται οι φορολογικές δηλώσεις και ρυθμίσεις των φορολογούμενων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης μας, όπου πρέπει να μετακινηθούν στις γύρω πόλεις ώστε να εξυπηρετηθούν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η μετακίνηση αυτή να είναι όντως προσωρινή και ο υπάλληλος να επιστρέψει άμεσα στη θέση του».

 

Κ.Μπ.