Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019 08:23

Νέος κύκλος δράσεων  από το “Θάλπος” Καλαμάτας

Νέος κύκλος δράσεων  από το “Θάλπος” Καλαμάτας

Η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Θάλπος” Καλαμάτας ξεκινά έναν κύκλο δράσεων για την ψυχική υγεία της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή, συνδιοργανώνοντας με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την εκδήλωση: Cinema Night ♀ Women’s mental health matters.

Ετσι, την ερχόμενη Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. στο Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο η κινηματογραφική ταινία “The Hours” (2002) του Stephen Daldry. Η ταινία είναι βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ ομώνυμο μυθιστόρημα του Michael Cunningham.

Στη σύγχρονη εποχή των social media, που το φαίνεσθαι αρκεί για να χαρακτηριστεί μία γυναίκα, η εκδήλωση αυτή στοχεύει στο να έρθει στο προσκήνιο η ψυχοσύνθεση της γυναίκας και οι διαχρονικοί της ρόλοι που καλείται να φέρει εις πέρας, ευαισθητοποιώντας το κοινό ανεξαρτήτως φύλου για τη σημαντικότητα της καλής ψυχικής υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές και που -φαινομενικά - δεν τις ενώνει τίποτα, πέρα από το βιβλίο «Κυρία Νταλαγουέι» (Mrs. Dalloway) της Βιρτζίνια Γουλφ, η δύναμη του οποίου έχει επηρεάσει αμετάκλητα τις ζωές τους.

Πρόκειται για την Κλαρίσα Βόγκαν, μια Νεοϋορκέζα στο έτος 2001, που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον άρρωστο από AIDS φίλο της, την Λόρα Μπράουν, μια έγκυο νοικοκυρά που ζει στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του '50, εγκλωβισμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο και την Βιρτζίνια Γουλφ στην Αγγλία την δεκαετίας του '20, η οποία προσπαθεί να γράψει το βιβλίο της, ενώ ταυτόχρονα παλεύει να ξεπεράσει την κατάθλιψη.