Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 16:11

Οι “Φίλοι του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης” στον Νίκα

Γράφτηκε από την
Οι “Φίλοι του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης” στον Νίκα

 “Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης” με τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε η διοίκηση του Σωματείου “Φίλοι του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης”, με στόχο την προώθηση του σχετικού αιτήματος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συνάντηση ο Π. Νίκας “εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο αυτονόητο αυτό αίτημα της Σπάρτης και δεσμεύτηκε ότι τον Σεπτέμβριο, με την ανάληψη των καθηκόντων του, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για το θέμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης, προκειμένου να δείξει -και για συμβολικούς λόγους- τη σημασία που αποδίδει σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Στον Π. Νίκα παραδόθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου υπόμνημα με τις βασικές εκκρεμότητες σχετικά με το νέο μουσείο, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν τον νέο περιφερειάρχη “για τις αδυναμίες της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπόνηση της μελέτης του νέου μουσείου”.

Ανάλογη συνάντηση, καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου, έγινε και με τον εκλεγμένο δήμαρχο Σπαρτιατών Πέτρο Δούκα, ο οποίος “έχει παρακολουθήσει το θέμα και είναι εκ των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή που συμμετείχαν στην αγορά και παραχώρηση του “Χυμοφιξ” στο υπουργείο Πολιτισμού για να μετατραπεί στο νέο Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης”.


NEWSLETTER