Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 19:28

68 άτομα, που προσπάθησαν να φύγουν παρανόμως από τη χώρα εντόπισε το Λιμενικό στην Ανατολική Μάνη

Γράφτηκε από την
68 άτομα, που προσπάθησαν να φύγουν παρανόμως από τη χώρα εντόπισε το Λιμενικό στην Ανατολική Μάνη

Σε ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό να φύγουν από την Ελλάδα προσπάθησαν να επιβιβαστούν 68 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν σε ακτή κοντά στη Βάθεια Ανατολικής Μάνης.

Το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης για την ύπαρξη ατόμων στις ακτές και άμεσα μετέβησαν εκεί δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, ενώ απέπλευσε περιπολικό σκάφος προς τη θαλάσσια περιοχή.

Σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, εντοπίστηκαν 68 άτομα, σύμφωνα με μαρτυρίες των οποίων επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος, που έφερε έγγραφα από το Delaware των ΗΠΑ και το οποίο οδηγήθηκε, με τη συνοδεία των περιπολικών στον όρμο Πόρτο Κάγιο, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς. Εκεί συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του, φερόμενος ως διακινητής των 68.  Το σκάφος κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.


NEWSLETTER