Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 08:09

Στη λίστα του “Forbes” η Ολγα Κωνσταντακοπούλου

Γράφτηκε από την
Στη λίστα του “Forbes” η Ολγα Κωνσταντακοπούλου

 

 

Στη λίστα του γνωστού περιοδικού “Forbes”, - “Forbes 30 under 30”, με τους “30 καλύτερους κάτω των 30 στην Ελλάδα” μπήκε πρόσφατα η Καλαματιανή Ολγα Κωνσταντακοπούλου, για την μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Η τιμητική αναφορά του περιοδικού έγινε με αφορμή την “HireFlows”, την σταρτ απ επιχείρηση στην οποία συνιδρύτρια είναι η Ολγα. Η εταιρεία αποτελείται από 3 ακόμη νέες κοπέλες: τη Θάλεια Πανοπούλου (πωλήσεις), τη Βασιλική Δαλακιάρη (υπεύθυνη τεχνολογίας), τη Ρένα Κοντογιάννη (προγραμματίστρια). Η “HireFlows” είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού που αυτοματοποιεί τη διαδικασία της πρόσληψης μέσω αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης. Ο αλγόριθμος είναι καινοτόμος αφού αξιοποιεί δεδομένα από διάφορες πηγές για το προφίλ του υποψηφίου, καθώς και επιστημονικά μοντέλα πρόβλεψης οργανωσιακής συμπεριφοράς για την αξιολόγηση του τρόπου σκέψης και του μελλοντικού “ταιριάσματος” του υποψηφίου. Σκοπός είναι ο αλγόριθμος να επεξεργάζεται βιογραφικά σε 25 γλώσσες έως το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά με τη χρηματοδότηση της ιδέας, η δυναμική ομάδα έχει υποστήριξη από ευρωπαϊκούς οργανισμούς και ανεξάρτητους επενδυτές, που φτάνει μέχρι και τα 150.000 ευρώ.

 

Η Ολγα τα τελευταία χρόνια μένει στην Αθήνα αφού είναι φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο ανθρώπινο δυναμικό, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος. Σχολείο τελείωσε στην Καλαμάτα, το 3ο Λύκειο (Παραλίας). Είχε κλίση από μικρή ηλικία, στα προγράμματα και τις ενασχολήσεις που αφορούσαν την οργάνωση, τη συνεργασία, την οικονομία. Ελαβε μέρος στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius, ενώ ήταν για χρόνια μέλος στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Της άρεσαν τόσο τα θεωρητικά μαθήματα, αλλά και τα οικονομικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλοκαίρια δούλευε στην επιχείριση της οικογένειάς της, στα “Ρύζια – Οσπρια Ωμέγα”, γεγονός που συνετέλεσε στο να αποκτήσει εμπειρία και μεγαλύτερη αγάπη για τις επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της λαμβάνει μέρος σε ομίλους και πρωτοβουλίες του Κολεγίου, οι οποίες ολοκληρώνονται με επιτυχία. Τέλος, είναι στέλεχος στο πρόγραμμα “Codegirls” που ξεκίνησε από την Καλαμάτα σε συνεργασία με την ΜΚΟ “Mataroa” και υποστηρίζεται μέχρι σήμερα από την αμερικανική πρεσβεία. Σκοπός του “Mataroa” είναι η διάδοση των θετικών επιστημών και του προγραμματισμού σε κορίτσια 10-16 ετών σε όλη την Ελλάδα. Η ίδια ήταν ήδη απόφοιτος του προγράμματος το 2015.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER