Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 13:09

Ποταμοδιάσχιση της Νέδας

Γράφτηκε από την

Ποταμοδιάσχιση της Νέδας και κατάβαση στο φαράγγι του Νέδοντα περιλάμβαναν οι δραστηριότητες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “στις 27 Ιουλίου, είκοσι πέντε λάτρεις της φύσης διέσχισαν τη Νέδα, συμμετέχοντας στην 27η πεζοπορική διαδρομή, την οποία οι ντόπιοι διοργανώνουν για 27η χρονιά, τιμώντας την μνήμη του τελευταίου προέδρου της Κοινότητας Αυλώνας, Σωτήρη Λαμπρόπουλου”.

Ακολούθησε, “στις 4 Αυγούστου το φαράγγι του Νέδοντα ποταμού και η κατάβασή του” από συνολικά 56 συμμετέχοντες στην πιο πάνω εξόρμηση, στο πλαίσιο της οποίας “μία ομάδα ξεκίνησε από την περιοχή «Λαγού το Χάνι», κατέβηκε το μονοπάτι που οδηγεί στην κοίτη του Νέδοντα και διέσχισε 12 χιλιόμετρα μέσα στην κοίτη”, ενώ “η δεύτερη ομάδα, ξεκίνησε 3 χιλιόμετρα έπειτα από την περιοχή «Λαγού το Χάνι» και μπήκε στην κοίτη, συμπληρώνοντας συνολικά απόσταση 9 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα Διπόταμα και συνέχισαν μαζί την κατάβαση”.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, τέλος, ότι τόσο η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Οικονομοπούλου όσο και ο οδηγός της όλης διαδρομής Σταύρος Παπαδόπουλος “έδωσαν από την αρχή σαφείς οδηγίες προς όλους, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα, δεδομένου ότι η εξόρμηση ήταν ορειβατική με βαθμό δυσκολίας Β΄”. Παράλληλα, εκφράζονται ευχαριστίες προς “τον Μιχάλη Ποταμούση, που με υπομονή παρέμεινε ως ''σκούπα'' μέχρι να βγουν όλοι από το φαράγγι, και τον Γεώργιο Κότση (μέλος διοίκησης) που είχε φροντίσει να έχει δροσερά νερά για όλους στο τέλος της διαδρομής”.