Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 04:59

Πυροβολούσαν και άρπαξαν 6.150 ευρώ από διανομέα: Ληστεία στον Αρι για τις συντάξεις του ΟΓΑ

Γράφτηκε από την

Ληστεία με πυροβολισμούς έγινε χθες το πρωί στην πλατεία του Αρι, ενώ ο ταχυδρομικός διανομέας μοίραζε τις συντάξεις του ΟΓΑ μέσα σε... ψησταριά.
Οι δυο ληστές άρπαξαν 6.150 ευρώ αφού πυροβόλησαν 2 φορές στο ταβάνι του μαγαζιού. Στη συνέχεια διέφυγαν πυροβολώντας πάλι για εκφοβισμό με ένα παλιό μηχανάκι χωρίς πινακίδες, σκορπίζοντας τον τρόμο στον κόσμο.
Περίοικοι που έζησαν το σκηνικό, λένε πως η θρασύτατη ληστεία διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και σκόρπισε τρόμο στον κόσμο και πανικό σε όλο το χωριό.
Η ληστεία έγινε χθες στις 9 το πρωί. Σύμφωνα με περιγραφές, στην πλατεία βρισκόταν αρκετός κόσμος και πολλές γυναίκες ήταν συγκεντρωμένες έξω από την ψησταριά για να πάρουν τις συντάξεις του ΟΓΑ. Μόλις έφτασε ο διανομέας και ξεκίνησε η πληρωμή μέσα στο μαγαζί, σταμάτησε στο δρόμο ένα παλιό μηχανάκι χωρίς πινακίδες, με δυο άντρες που φορούσαν κράνη. Ο ένας έτρεξε στην ψησταριά κρατώντας ένα πιστόλι και πυροβόλησε 2 φορές, ενώ μέσα στο χώρο βρίσκονταν και συνταξιούχοι. Αρπαξε τα χρήματα κι έφυγε πυροβολώντας ακόμα μια φορά καθώς έβγαινε, κρατώντας τα λεφτά. Ανέβηκε στο μηχανάκι που οδηγούσε ο συνεργός του κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες στην περιοχή και η Σήμανση εξερεύνησε το χώρο για στοιχεία. Μέχρι αργά χθες δεν είχαν προκύψει αποτελέσματα από την έρευνα, η οποία διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ο Κώστας Εξαρχόπουλος πετάχτηκε από το μαγαζί του κι έτρεξε προς την ψησταριά για να προλάβει το ληστή, όμως σταμάτησε όταν πυροβόλησε προς τη μεριά του. Οπως λέει: "Είχαν πολύ θράσος οι ληστές. Εγιναν όλα μέσα σε 20 - 30 δευτερόλεπτα. Σκόρπισαν τον πανικό κι έφυγαν".
Ο Βασίλης Νίκας βρισκόταν κοντά σε παράθυρο του σπιτιού του όταν άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό και παρακολούθησε όλο το σκηνικό. "Ηταν πολύ χαλαροί οι ληστές" λέει περιγράφοντας τα όσα είδε από μακριά.
Ο Θανάσης Μαρκόπουλος διαμαρτύρεται για την εγκληματικότητα στην περιοχή. Οπως λέει, παρά τις δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή πως ο κόσμος δεν πρέπει να πάρει το νόμο στα χέρια του, οι πολίτες δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατευθούν, την ώρα που βλέπουν να γίνονται περιπολίες από έναν μόνο αστυνομικό.
Να θυμίσουμε πως πριν 4 μήνες είχε καταγγελθεί ακόμα μια ληστεία σε βάρος του ταχυδρομικού πράκτορα τότε. Τρεις κουκουλοφόροι είχαν ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του και του είχαν αρπάξει 11.600 ευρώ.

 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια