Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 12:55

Επιχείρηση απομάκρυνσης οβίδας από το λιμάνι της Κορώνης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Επιχείρηση απομάκρυνσης οβίδας από το λιμάνι της Κορώνης (βίντεο-φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απομάκρυνσης οβίδας από το λιμάνι της Κορώνης.

Ενα πυρομαχικό που μοιάζει με οβίδα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα μισά περίπου της προβλήτας του λιμανιού της Κορώνης, στο δρόμο με τα παραλιακά μαγαζιά.

Το βλήμα βρέθηκε δίπλα στην προβλήτα σε βάθος περίπου δύο μέτρων, πρασινισμένο από τη θάλασσα και σκουριασμένο. Αυτοί που το είδαν συμπεραίνουν ότι βρίσκεται για χρόνια στο νερό, αλλά όχι στο συγκεκριμένο σημείο γιατί κάποιος θα το είχε δει. Εκτιμούν λοιπόν ότι μπορεί να το έφεραν ρεύματα ή να είχε σφηνωθεί στο τσιμέντο και να κύλησε στο βυθό της θάλασσας.

Ομως κανένας δεν μπορεί να μαντέψει αν η οβίδα είναι ενεργή, και σε κάθε περίπτωση, απαντήσεις θα δώσουν σήμερα οι πυροτεχνουργοί της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχουν ήδη φθάσει στην Κορώνη και να απομακρύνουν το βλήμα από το λιμάνι. 

Εν τω μεταξύ από το μεσημέρι της Δευτέρας, από το Α' Λιμενικό Τμήμα Κορώνης έχει γίνει η κατάλληλη σήμανση και ο αποκλεισμός τόσο του θαλάσσιου όσο και του παρακείμενου χερσαίου χώρου, και διενεργούνται συνεχείς περιπολίες.

Ν.Κ.

(Βίντεο-φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη)


NEWSLETTER