Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 18:03

«Αδιαφορία από την προηγούμενη δημοτική αρχή» καταγγέλλει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης

Γράφτηκε από την
«Αδιαφορία από την προηγούμενη δημοτική αρχή» καταγγέλλει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης

 

Ελλειψη συνεργασίας και αδιαφορία σχετικά με την καθαριότητα και τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και την καθημερινότητα εν γένει στην Κορώνη, αποδίδει στην απελθούσα δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος ο σύλλογος επαγγελματιών της πόλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, ειδικότερα:

“Εντονες είναι οι διαμαρτυρίες του συλλόγου για την έλλειψη συνεργασίας και την επιδεικτική αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος, σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες και εν γένει τον εμπορικό κόσμο της Κορώνης.

Ο σύλλογος, ήδη από το έτος 2017, με πρωτοκολλημένες αιτήσεις του, απευθυνόμενες στην απερχόμενη δημοτική αρχή, πρότεινε διαρκώς λύσεις και ζητούσε να ληφθούν μέτρα σχετικά με την καθαριότητα της περιοχής και ειδικά στην παραλιακή ζώνη αυτής, την πάταξη του παραεμπορίου, την δημιουργία διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και λοιπών προβλημάτων, τα οποία εξακολουθούν να βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι και αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς και στην εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Προ της ενάρξεως της τουριστικής περιόδου δε, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης αναγκάστηκε να κοινοποιήσει έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, ελπίζοντας να θορυβήσει και να κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, πριν κορυφωθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή. Δυστυχώς όμως, οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου Πύλου – Νέστορος παρέμειναν αδρανείς, αρνούμενοι να εισακούσουν τα προβλήματα και να συνεργαστούν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των επαγγελματιών της πόλης της Κορώνης.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης αισιοδοξεί ότι η νέα δημοτική αρχή θα ικανοποιήσει τα πάγια αιτήματα των κατοίκων και των επαγγελματιών της Κορώνης, προσδοκώντας την αγαστή συνεργασία του με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις του παρελθόντος”.


NEWSLETTER