Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 07:51

Ξεκινά σήμερα το πανηγύρι της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

 

Την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας υποδέχεται σήμερα η Μεσσήνη, ενώ ξεκινάει και το φημισμένο Νησιώτικο πανηγύρι.

Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει με τιμές στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στις 10.30 το πρωί και θα ακολουθήσει λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της Μεσσήνης μέχρι το μετόχι της Μονής Βουλκάνου, όπου θα γίνει και εναπόθεσή της στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα. Της υποδοχής και της λιτανείας θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λευκή Νύχτα, με σύνθημα “Πάμε Μεσσήνη”, που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Δήμο Μεσσήνης, καθώς και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 8 το βράδυ με μεγάλες προσφορές και εκπλήξεις. Παράλληλα στην πόλη θα πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις με μουσική και χορούς.

Λόγω της Λευκής Νύχτας η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας απαγορεύει την κυκλοφορία και τη στάθμευση όλων των οχημάτων, από τις 6 το απόγεμα του Σαββάτου μέχρι τη 1 το πρωί της Κυριακής, στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ερμού, καθώς και επί της οδού Μερλοπούλου από τη συμβολή με την 28ης Οκτωβρίου έως την Ερμού.

 

(Φωτογραφία αρχείου)