Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 16:46

Σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων στο σχολείο της Βαμβακού

Γράφτηκε από την
Σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων στο σχολείο της Βαμβακού


Τις πόρτες του στο κοινό ανοίγει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Πρόκειται για το σύγχρονο και καινοτόμο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics), στο πρόσφατα ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς Λακωνίας, με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival.

Μια σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων θα λάβουν χώρα στο σχολείο της Βαμβακούς, ως γνωριμία με τα αντικείμενα του προγραμματισμού, της ρομποτικής, της μηχανικής, της 3D σχεδίασης, του Internet of Things (IoT), των έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και των μαθηματικών. Τα δοκιμαστικά μαθήματα θα γίνουν το Σάββατο 19/10, το Σάββατο 26/10, την Κυριακή 27/10, το Σάββατο 02/11, την Κυριακή 03/11 και το Σάββατο 09/11.

Τα προγράμματα θα αφορούν σε όλες τις ηλικίες παιδιών, ενώ σε κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 12 παιδιά. Για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο μάθημα απαιτείται προεγγραφή στο v.lab@vamvakourevival.org ή στο τηλέφωνο 2731-0-76233. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στο V.Lab, πέρα από προγράμματα STEAM για παιδιά, θα λειτουργεί ως ένα σύγχρονο PC Lab και θα προσφέρονται προγράμματα για ψηφιακές δεξιότητες και εξοικείωση με τους υπολογιστές για ενηλίκους. Οι εγγραφές στους κύκλους μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν την 10η Νοεμβρίου, σε μια μέρα αφιερωμένη στην καινοτομία και τεχνολογία.


NEWSLETTER